Jump to content

naslijedstvo


sasaigoga

Preporučene objave

zanima me kakav je naslijedni red iza smrti mog strica, kome je supruga umrla prije njega, a djece nisu imali? stric je imao brata (mog oca) i jos tri sestre, koji su svi zivi. Takodjer me zanima da li dvoje naslijednika moje strine (to su djeca njene rodjene brace) imaju pravo na naslijedstvo? Tko tu sta zapravo naslijedjuje? Koliki je porez na naslijedstvo, i kako se raspodjeljuje medju naslijednicima, koji su svi gradjani Rep. Srbije i tamo zive, a stric je bio drzavljanin Rep. Hrvatske. i tu i ziveo? Ima jos: celokupne troskove dosad, te racune koji stizu, platio je, i dalje placa moj brat. Stric koliko zasad znamo nije ostavio oporuku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako vaš stric nije imao djece, a supruga i njegovi roditelji su ranije preminuli, nasljednici su jedino živa braća i seste vašeg strica i nitko više, i nasljeđuju na jednake dijelove, znači svaki 1/4 dijela.

Ali naravno oni imaju pravo podijeliti se prema svom sporazumu.

Vi niste nasljednik.

Braća i sestre su oslobođeni poreza ako su s pokojnim živjeli u istom kućanstu i zajedno stjecali tu imovinu, ili ako se radi o poljoprivrednom zemljištu, a oni se bave poljoprivredom kao jedinim izvorom prihoda. Ako ne ispunjavaju te uvjete porez je 5% vrijednosti nekretnine.

Također ćete platiti i određenu sumu i jb za provođenje ostavine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija