konjanik objavljeno: 31. listopad 2007. Dijeli objavljeno: 31. listopad 2007. Razvodimo se nakon 4 godine. Tvrtku sam imao 4 mjeseca prije nego smo se oženili. U te 4 godine tvrtka je narasla ali u nju nismo investirali niti ja niti žena niti jednu kunu. Sve sam investirao iz poslovanja. Sada žena traži razdiobu imovine između ostalog i dio imovine firme. Kakava su joj prava ? Molim pomoć Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
trnna odgovoreno: 31. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 31. listopad 2007. to što traži Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
konjanik odgovoreno: 2. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2007. Dajte mi malo više informacija. "To što traži" mi je malo neozbiljan odgovor. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fikus odgovoreno: 2. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2007. Čuj! Ovako! U brakorazvodnoj parnici u imovinsko-pravnom postupku se sve dijeli na pola stečeno u braku (osim ako nije sklopljen predbračni ugovor)! U slučaju da se jedna strana ne slaže sa takvom podjelom, bez obzira o kvaliteti i kvantiteti imovine, podiže se zasebna tužba o podjeli imovine stečene u braku (bračna stečevina). Tu se dokazuje prava vlasništva i udio strukture vlasništva u pravičnoj diobi! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
konjanik odgovoreno: 3. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2007. U redu. Ovo je već konkretnije. Znači neovisno o angažmanu u firmi, investicijama, poslovanju, žena jednostavno može tražiti pola vrijednosti firme i zdravo žurim. Pa jednostavno firmu mogu prodati nekom rođaku ili prijatelju za 1 kunu i sve prabaci na njega onda. To je moje pravo kao direktora i vlasnika. Što mislite o tome ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fikus odgovoreno: 3. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2007. Da to je točno, ukoliko dokaže da je to bračna stečevina. Kapital ili profit stečen u bračnoj stečevini se dijeli na pola! Ako možete, to što prije uradite, pod uvjetom da ona nema nikakvih papira ili bilo kakvih dokaza da porekne vaše vlasništvo od jedne kune. Odnosno da ima osnov za potraživanje jednakog udjela u bračnoj stečevini od vaše firme koja se opet, ako je stvorena u bračnoj zajednici dijeli na pola! Sve u svemu, vjerojatno slijedi novi sudski postupak osporavanja bračne stečevine u pravičnoj diobi imovine stvorene u bračnoj zajednici! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ane odgovoreno: 4. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 4. studeni 2007. Fikus, ajde se ti kloni pravnih savjeta. Barem dok ne diplomiras na pravnim fakultetu. Moze? Postoji nesto sto se zove pobijanje pravnih radnji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
foxylady odgovoreno: 5. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2007. Prodati firmu ili stan prijatelju za 1 kunu ide preko nekakvog ugovora. Pobijanje pravnih radnji bi u tom slučaju značilo pobijanje tog ugovora? Uspješnost takvog pobijanja vrlo velika? Unaprijed hvala na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
konjanik odgovoreno: 6. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 6. studeni 2007. Zahvaljujem na odgovorima, ali molim Vas bez suvišnih tenzija tipa "prvo završi fakultet pa dijeli savjete" itd. U najozbiljnijoj situaciji se nalazim i nije mi sada ni na kraj pameti hrvati se s nečijim egom. Molim Vas za ozbiljne odgovore, a ukoliko mi ih nemožete dati nemojte se niti javljati. Znači, firma, žena, problem. Hoće nešto što niti u najljepšim ženskim sapunicama nema smisla. Pozdrav ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fikus odgovoreno: 7. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 7. studeni 2007. konjanik napisao: Zahvaljujem na odgovorima, ali molim Vas bez suvišnih tenzija tipa "prvo završi fakultet pa dijeli savjete" itd. U najozbiljnijoj situaciji se nalazim i nije mi sada ni na kraj pameti hrvati se s nečijim egom. Molim Vas za ozbiljne odgovore, a ukoliko mi ih nemožete dati nemojte se niti javljati. Znači, firma, žena, problem. Hoće nešto što niti u najljepšim ženskim sapunicama nema smisla. Pozdrav ! ------------------------------------------------------- Zahvaljujem! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ane odgovoreno: 10. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 10. studeni 2007. @konjanik Nema nikakvih tenzija. fikus je upozoren da se ne bavi stvarima koje nisu dozvoljene. Urednicka napomena je bila vrlo ozbiljna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
konjanik odgovoreno: 13. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 13. studeni 2007. Molim Vas ukoliko imate neko rješenje za moj problem bio bih Vam vrlo zahvalan na savjetu. Objasnite mi zašto sada nemogu prodati firmu nekome i kasnije nakon razvoda vratiti je nazad.? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ane odgovoreno: 13. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 13. studeni 2007. Nitko nije rekao da ne mozete. Kao sto nitko nije rekao da vasa supruga nece pobijati taj pravni posao dokazujuci da je ucinjen kako bi joj oduzeli zakonom pripadajuci dio bracne stecevine. I nitko nije reako da ce ona uspjeti u tome ili nece. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
konjanik odgovoreno: 15. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 15. studeni 2007. U redu, shvatio sam da je sve moguću. Ja sam inače inicirao rastavu iz jednog sitnog razloga, a to je da žena nakon 12 godina što smo skupa ne želi imati djecu. Imam 35 godina i jedan od razloga otvaranja vlastite firme su bila djeca nebili imali malo više novaca. Znam da će sud boljeti briga za sve okolnosti ali niti s moralne niti pravne strane mislim d nema apsolutno što tražiti od firme. Odlučio sam prebacii fimu na sestru i dalje nastaviti raditi. Pa ako me i tuži i dobije na sudu, neće mi imati što niti uzeti jer nemam ništa osim firme. Djeca su moj san kao i san svakog normalnog čovjeka, ali kada ti netko oduzme to onda nema te cijene niti firme koja bi mogla nadoknaditi ovaj nedostatak. Jedino što ću napraviti sigurno ako me tuži , da ću uzvratiti kontra tužbom za duševne boli bez djece 12 godina ako je to uopće i moguće. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
konjanik odgovoreno: 30. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 30. studeni 2007. Znači samo da ponovim ako netko ima riješenje za gore već iskazani problem nka mi odgovori. Hvala unaprijed. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mommy odgovoreno: 4. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 4. prosinac 2007. Konzultiraj se s odvjetnikom, ali koliko sam načula ja mislim da ima neki rok da se to napravi. Dakle, ako ti sad prodaš firmu, žena dalje ima pravo na nju, jer je puno ljudi tako riješavalo iste probleme mislim da je zakon modificiran po tom pitanju, znači da si prodao firmu prije recimo 6mj, nebi mogla išta tražiti ovako ja mislim da može, samo kažem što sam načula. Raspitaj se. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
konjanik odgovoreno: 10. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2007. U redu. Pitati ću odvjetnika. Iako mi nije jasna jedna stvar. Pa firma je firma. Kakve to veze ima samnom osobno. Ja jesam vlasnik, ali zači li to da i troškove firme, kredite i sv ostalo dijelimo na pola. Mislim da bi i to bilo fer zar ne ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.