Jump to content

pravo na privatnost i iskorištavanje radi vlastite dobiti


marryah

Preporučene objave

moja prijateljica je prilikom dizanja nenamjenskog novčanog kredita dala oglas u novine kojim traži jamca za uzajamno jamstvo i tako našla drugog jamca a prvi joj je bila kolegica. nakon nekog vremena dužnica je zapala u novčane teškoće i kasnila s otplatom za par rata. tada joj se javila gđa drugi jamac i rekla da joj njezin dug smeta jer bi ona za sebe digla novi kredit a ne može zbog jamstva. dužnica je tada već otplaćivala sporni kredit zajedno sa zaostacima putem plaće i nije mogla odmah namiriti sve. tu si je gđa jamac uzela slobodu da sama plati dug bez znanja dužnice koju je odmah tužila radi povrata noca. molim da mi netko kaže postoju li neki zakon o privatnosti jer bi inače svatko mogao platiti tuđe kredite i onda tužiti? izričito navodim da gđa nije to morala platiti a kad već je nije o tome obavijestila dužnicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možda je vama koji imate dovoljno novaca i ne morate dizati kredit sve ovo glupo ali mojoj kolegici je u to vrijeme hitno trebao novac da bi prehranila 2 malodobne djece i namirila dugove koje joj je ostavio bivši muž koji je pobjegao u inozemstvo. stoga vas molim ukoliko nemate nikakav savjet koji bi joj mogao pomoći da se bar ne sprdate s njom i da se ne rugate tuđoj nesreći koja može jednom snaći svakoga pa i vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jamac ima pravo platiti cijeli kredit, ali nema pravo tražiti povart cijelog novca odmah, već samo svake ate mjesečno po dospijeću koje bi bilo da kredit nije otplaćen.

Postoji i iznimka u slučaju da je očito da kredit neće moći biti vraćan. Tada jamac ima pravo platiti kredi i tražiti cijelu isplaćenu svotu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala svima koji su pokušali pomoći ali u ovom kreditu nije sporno to da li je jamac nešto platio nego zašto je platio.I ako je gđa jamac platila tuđe zaostatke što nije morala učiniti već je to učinila radi svoje dobiti da li je to s pravne strane u redu (napominjem da dužnicu nije upoznala sa svojim namjerama) pa gdje su onda prava dužnice koja je isti kredit otplaćivala preko platne liste??? molim bilo kakvu pravnu pomoć ili savjet jli svatko ima pravo plaćati tuđe račune pa zbog toga dizati tužbe iz čiste zlobe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija