Jump to content

Povrat nacionalizirane imovine


Leea

Preporučene objave

Moja baka je 1997.godine podnijela zahtjev za povrat oduzete imovine (a prema tada važećem Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugokomunističke vladavine - N.N. br. 92/96).

Taj proces je još uvijek u tijeku tj. još uvijek traje, no kako je došlo do izmjena i dopuna ovog zakona, a koji je nepovoljniji za nju, zanima me po kojem zakonu se njoj treba povratiti oduzeta imovina – po zakonu koji je bio na snazi kada je ona podnijela svoj zahatjev i koji je povoljniji za nju ili po novodonešenim izmjenama i dopunama, a što bi, kao što sam već napomenula, za nju bilo daleko nepovoljnije.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Ja nisam napisala, ali radi se o zemlji tj. nekada o velikim oranicama. Sada je sve to građevinsko zemljište, isparcelirano, i na najvećem dijelu se već nalaze obiteljske kuće. No, na ostalom dijelu je u planu i izgradnja velikog objekta (dali neke robne kuće, firme ili sl. ja ne znam - ali investitor je stranni). Možda to proglase i trgovačkom zonom, tko zna?

Molim odgovor, mogu li oni to tretirati kao poljoprivredno zemljište što je nekada bilo, ili kakvo je stanje sada?

Hvala :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi se mogli osvrnuti na tvoj upit, potrebno je malo pojasniti činjenice, da li je tvoja baka podnijela zahtjev za naknadu imovine ili za poništenje rješenja o eksproprijaciji, koji su to otegotni elementi u izmjenama i dopunama zakona, da li su predmetne nekretnine oduzete njoj osobno ili njezinim precima...preciziraj malo bakin zahtjev

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija