Jump to content

upis jedne etaze u gruntovnicu


kristi

Preporučene objave

niste prodali apartman na trecem katu,jer ne postoji, prema ovome sto ste naveli postoji samo kuća, koja je u cjelini upisana kao nekretnina, bash me interesira vidjeti ugovor o kupoprodaji tj. da li bi se mogao kupac upisati na cijelu nekretninu :vrag:

 

morate etazirati, za sto vam treba gradjevinska i uprabna i elaborat o etaziranju, inace nista

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s mcgregom, ali da bih odgovorio da li se kupac navodnog apartmanama može uknjižiti morao bih vidjeti ugovor, ali već je mcgreg odgovrio da niste niti mogli prodati apartman koji je sastavni dio jende cjeline nego samo cijelinu odnosno njen idealni dio. Treba pogledati u ugovoru što je navedeno kao predmet kupoprodaje.

Savjet - radi se o prilično ozbiljno pravnom poslu te držim da ne biste smjeli ulaziti u takve odnose bez odvjetnika ili barem pravnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

angažirali smo pravnika jer želimo odustati od prodaje, pa me zanimalo da li se ti kupci mogu uknjižiti na vlasn. list. U ugovoru stoji da kupac kupuje stan u potkrovlju zrade na zapadnoj strani, gledano sa stepeništa ulaz lijevo, na čestici xxx. ne može se etažirati jer zgrada nije u cijelosti u skladu sa građevinskom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema iznesenoj formialaciji predmeta ugovora držim da se kupac ne bi mogao uknjižiti, ali zlu ne trebalo, da li ste kupcu dali tabularnu izjavu? To Vam je ono kada piše "dozavoljava se kupucu upis prava vlasništva bez ikakave daljnje suglasnosti prodavatelja..." ili tako nekako, ako niste onda nema straha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u ugovoru stoji: PRODAVATELJ OVLAŠĆUJE KUPCA DA NA OSNOVI OVOG UGOVORA A BEZ NJEGOVA DALJNEG PRISTANKA KUPAC UPIŠE PRAVO VLASNIŠTVA ZA CIJELO NA SVOJE IME (...) PRODAVATELJ SE TAKOĐER OBVEZUJE ODMAH NAKON ŠTO BUDE IZVRŠENO ETAŽIRANJE POTPISATI ANEKS KOJI ĆE OMOGUĆITI UKNJIŽBU KUPCA KAO VLASNIKA STANOVA.

etažiranje nije izvedeno, niti će biti, aneks nije potpisan...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija