Jump to content

Povrat nacionalizirane imovine


njurinov

Preporučene objave

Da li jos vrijedi podnjeti zahtjev za povrat nacionaliziranog dijela zemljista, a ukoliko se to moze preko kojeg drzavnog tijela se to pokrece i kako.

Naime radi se o zemljistu oko stambenog objekta koje je nacionalizirano 1946 g. i od tad se vodi kao nacionalno vlasnistvo i stavljeno na uporabu svih stanara zgrade. za to zemljiste se nije dobila nikakva vrsta naknade.

 

Sto dalje ako moze??? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost rok za podnošenje zahtjeva za naknadu (ondnosno povrat) je odavno istekao,(1. rok još 1997., a 2. 2003. ) kako ste naveli 1946. kao godinu nacionalizacije zaključujem da ste jedan od nasljednika prijašnjeg vlasnika, međutim nasljedno pravo nema veze sa pravom na naknadu pa ako prijašnji vlasnik nije ništa do sada poduzeo nećete ni vi moći...inače Upravni sud je sam rok za podnošenje zahtjeva

u presudi od 27. lipnja 2002. shvatio kao materijalnopravni rok (odnosno neproduživi rok), dakle izgubili ste prava iz Zakona o naknadi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija