Dario69 objavljeno: 10. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 10. siječanj 2008. Molim vas za informaciju u svezi mogučnosti otkupa stana koji se nalazi u zgradi za obavljanje djjelatnosti odgoja i obrazovanja. Živim u tom stanu neprekidno od 1993. god. a na osnovu suglasnosti Osnovne škole koja je tada bila vlasnik-korisnik zgrade. Stan je bio u derutnom stanju i uložila sam dosta sredstava da bi ga uredila, kao i vanjski dio zgrade i sam okoliš škole. Stan je potpuno odjeljen od učionica i ostalih prostorija škole. 2001. godine poslala sam upit za otkup stana Župaijiskom uredu za prosvjetu, kulturu, informiranje, špot i tehničku kulturu-pravnoj službi, međutim nikakav odgovor nisam dobila. U međuvremenu školska je zgrada prešla u vlasništvo općine. Postoji li kakav zakon na osnovu kojeg bi bilo moguće otkupiti taj stan? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 10. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2008. Pretpostavljama da se ne radi o stanu na kojem je postojalo stanarsko pravo, pa će se općina o tom stanu morati brinuti prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Ako stan odlukom nije namijenje za "službene potrebe" postoji mogućnost pod određenim uvjetima da Vam općina stan proda po tržišnoj vrijednosti. najbolje će biti da se zahtjevom obratite općini, pa ćete vidjeti jel uopće imaju namjeru prodaje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dario69 odgovoreno: 10. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2008. Imam li pravo zatražiti da od ukupne cijene stana oduzmu određeni iznos na osnovu iznosa koji je uložen za adaptaciju, kao što je to predviđeno za nadstojnika zgrade u Zakonu o prodaji stanova namjenjenih za nadstojnika stambene zgrade? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 10. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2008. Da ne bi morala izmišljatz toplu vodu dajem link koji donosi podosta objašnjenja na vaše pitanje http://64.233.183.104/search?q=cache:aRoxg8QzC8wJ:www.mzopu.hr/doc/Zakon_o_prodaji_stanova.pdf+obveze+nadstojnika+zgrade&hl=hr&ct=clnk&cd=15 Iskreno se nadam da će Vam pomoći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 10. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2008. Budući da ste gotovo istovjetnu temu koja se odnosi na ovo pitanje postavili i u forumu Ostala pravna pitanja, u skladu s pravilima Legalisa istu sam obrisala. Zbog boljeg pregleda, rasprava u vezi s ovim pitanjem nastavit će se ovdje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dario69 odgovoreno: 11. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 11. siječanj 2008. Puuuno vam hvala, upravo je to ono što smo tražili. I sory za duplu temu, ipak sam ja novak Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 11. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 11. siječanj 2008. Ja ću uredništvu predložit da se ubuduće za dupliranje teme urednički i moderatorski team Legalisa počasti pivcem ili crnjakom. Ako nam se korisnici zbog takvih stvari budu lupali po pametnim glavicama Legalis će se pretvorit u Saharu... He,he...bolje biti nego od Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.