Jump to content

pomoć


boris.b

Preporučene objave

Svaki branitelj koji je imao otežane uvjete ratovanja,bio direktno svjedokom pogibije suboraca ili ti vlastite ugroženosti života ima mu se pravo vjerovati da ga muče određene psihičke smetnje,intenzitet tih smetnji ustanovljuju medicinski stručnjaci,pravo na psihičko oboljenje od rata nema roka jedino su prošli neki zvanični rokovi di je bila registracija ttog oboljenja nešto lakša no i dalje se može tražiti priznavanje tog oboljenja samo se ide na dodatna vještačenja i komisije .,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tema je jako složena i ozbiljna. konkretno ja sam 1991.g. ranjem i imam od 1993.g. invalidnost na ranjavanje. od 1994.g.se liječim po raznim psihijatrijskim ustanovama, imam i f43.1. i f.62.0 ali nisam nikada tražio i invalidnost zbog toga, jer sam se bojao da ne izgubim posao. tako sam sada izgleda propustio rokove i ostaje mi da pijem tablete, idem redovno na kontrole, kao i sve ove godine do sada i kad vidim tko je oko mene dobio invalidnost temeljem ptspa a doktora je prvi puta vidio 2005.g., sam sebi govorim da sam zaista jedna od večih budala na ovom svijetu. no, šta je tu je, ne dao bog goreg zla. :-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u pravu si. kako se može administrativno odrediti kada će se netko i od čega razboliti. valjda postojanje i vrstu bolesti može odrediti samo liječnik, konačno oni su ti koji bi po tom pitanju trebali biti največi autoriteti. šta ja znam, ne lomim previše glavu oko toga jer na isto ne mogu uticat. ima i gorih stvari u životu, recimo da čovjeku padne cigla na pamet. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije stvar u pomoči,treba svakome pomoči,ali ja kada sam otvorio bolovanje u 3 mjesecu 2005 godine,sa tim da bolnička ležanja imam iz 98 godine,temeljem ptsp-a..moje kolege u policijskoj postaji,kao i samoj upravi gledali su u mene kao u duha i podsmijavali se kakve čemo mi mirovine dobit...ćuvali oni svoj posao a ja kod doktora od komisije do komisije,pa eto još malo pa če i mirovina...sada me ti isti vuku za rukav,papomaži izgubičemo službu sve nas tjeraju na liječnički...ali ja im se nepodsmijavam nego uputim na psihijkatre,kažem što znam...a mi svi dobro znamo da taj famozni rok nije u redu,ali mislim da država neče više davati nikakve rokove,tko je predo zahtjev na vrijeme,predo je..sada isto priznaju,ali treba proči vještačenja i kada ti priznaju da možeš na vojnu komisiju onda te tamo sruše..ja sam izludio i skroz se razbolio od toga svega, da sada moram to prolazit na način koji če se sada prolazit mislim da bih digao ruke od svega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ponekad boli... Nisam nikog zelio uvrijediti ali ako se netko osijetio prozvanim ocito ima neke svoje razloge. Nisam sudac a ni Bog da sudim...istina i tako kad tad izade na vidjelo. Ali mislim da se mozemo sloziti da ovo sto se desava zadnje 3-4g zbilja postaje smijesno-tuzno. A kao clan udruge maloljetnih dragovoljaca obilazio sam razne ustanove poput Vrapca,Jankomira,Popovace i sl.i tamo vidao ljude koji inace u "normalnom" zivotu funkcioniraju sasvim ok cak rade sa strane iako su na bolovanjima! Ali kad dodu razne komisije ajmo malo lezati u ludaru pa bit ce i veca mir.jednog dana. Da i kao sto je netko napisao TESKA TEMA PTSP: ali ne bijezimo od nje ljudi. Jer unatoc tolikim grebatorima i licmijerima ipak ima i onih kojima zbilja treba pomoc drustva. A kog diraju moje primjedbe on vec zna i zasto...POZDRAV dragim mojim braniteljima pozdravlja vas,vas "koske" !!! :vrag

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sigurno ima dosta slučajeva da se stjecanje dijagnoze PTSPa-a pretvorilo u iznalaženje nove mogućnosti za ostvarenje egzistencijalnih prava, a ne kao stvarna bolest ili medicinska posljedica sudjelovanja branitelja u ratu. Primjećujem u svojoj okolini dosta osoba koje su sasvim normalne, ali idu na dijagnozu PTSP samo da bi ostvarili povoljniju mirovinu ili neka druga prava koja imaju kao HRVI. Nažalost, u mnogim situacijama to je postao unosan biznis za pojedince i idealna podloga za stvaranje korupcije u sistemu, jer se doktori potkupljuju ili se plaćaju izmišljene dijagnoze. Trebamo biti svjesni da su to činjenice i ne smijemo zatvarati oči pred njima. Ovaj forum treba poslužiti da se na objektivan i kulturan način sagledaju svi problemi braniteljske populacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja nekrivim nikoga.da ima posla bilo bi bolje,prvi ja sam trazio posao po drzavnim firmama,valjda sam zasluzio da tamo radim,nigdje mjesta,a tatini sinovi,djeca od raznih sefova,od sitnih tajkuna,zauzela sve,samo se sire.sta nam drugo preostaje,ruku na srce,to mogu reci za vecinu i to je prava istina,obolili smo zbog toga zato sto smo:otpisani:nemojte se dijeliti,oni to hoce.pomozimo jedni drugima,a kukolja je uvijek bilo a i bit ce ga uvijek,to je tako.vi to sve znate,neotkrivam toplu vodu,pogledajte sta rade za vlast,kako se trguje.mi jedan drugome necemo ukrasti mjesto pod suncem,,,ali nam oni hoce,zato borite se ,kopajte svim sredstvima da omogucite sebi i svojim porodicama da zivite,oni su to vec napravili za unucad.sve smo mi to zasluzili.necu vise,glava me pocinje boliti,pogotovo kad vidim svoje rjesenje :-(:-(:-(:-(:-(:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može li mi tko reći kad je prošao rok za ptsp,kako stoje oni koji su počeli u 2007godini

 

ZOPHBDR

 

Članak 125. Zahtjev za priznavanje statusa HRVI iz Domovinskog rata na temelju bolesti, pogoršanja bolesti, odnosno pojave bolesti kao neposredne posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske može se podnijeti u roku 12 mjeseci od stupanja na snagu ovoga Zakona.

 

Dakle do 31.12.2005.

 

Međutim, čl.123. st1. točka 8. istog zakona kaže

 

Medicinska dokumentacija da je bolest, pogoršanje bolesti, odnosno pojava bolesti, smrt, odnosno samoubojstvo hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata neposredna posljedica sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske jest dokumentacija izdana od zdravstvene ustanove, liječničke ordinacije ili načelnika ratnog saniteta postrojbe koja potječe iz vremena njegova sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske ili iz razdoblja deset godina nakon prestanka sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, a iznimno i nakon tog roka ako je putem vještačenja u zdravstvenoj ustanovi od strane stručnog tima te ustanove utvrđeno da je bolest moguća posljedica sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Zdravstvene ustanove kao konzultantske kuće za vještačenje činjenice iz ovoga članka utvrđuje ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti uz suglasnost ministra zdravstva i socijalne skrbi.

 

Nešto više o tome

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=20263&forum=33

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija