Jump to content

sudar s biciklistom


sjele

Preporučene objave

imao sam sudar s biciklistom,dijete 10 godina.nisam kriv,izletio pred mene sa sporedne ceste na glavnu bez stajanja.dijetetu apsolutno ništa,auto:pukla šajba,branik,maglenka,ulupljen blatobran,krov,ocevid obavljen,policija ustvrdila da nisam kriv ni pijan.osiguravajuca kuca mi kaže da se s moje police nemože naplatit šteta koja iznosi 2500kn,vec da se moram nagodit s roditeljima djeteta ili dignut tužbu.roditelj ne da nece da se nagodi vec mi prijeti da ako ga tužim sam gotov.covjek alkoholicar,ratni ranjenik,ptsp.šta da radim i kako naplatit štetu?postoji li nacin da mi osiguranje isplati štetu pa se ono bakce s tim tipom i zašto ja placam 20 godina osiguranje i sad kad mi se desi ovako što ostanem kratkih rukava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sjele je napisao:

postoji li nacin da mi osiguranje isplati štetu pa se ono bakce s tim tipom i zašto ja placam 20 godina osiguranje i sad kad mi se desi ovako što ostanem kratkih rukava?

 

Postoji način isplate ako imate kasko osiguranje.

 

A ovo što navodite plaćanje osiguranja već 20 godina, to ste obvezni plaćati po zakonu i to za slučaj da vi napravite nekome štetu. Tada bi se eventualno oštećena osoba naplatila od vaše police.

Nemojte miješati pojmove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja nisam neki znalac tih pravila ali evo kako bih ja učinio:

Ukoliko je ta tvrdnja osiguranja usmena, neka istu potvrde pismeno.

Ako nekim dopisom tvrde da vi to trebate naplatit od fizičke osobe, tako i napravite tužbom, a to što vam čovjek prijeti pokušajte smimit kao dokaz. Uostalom neka svoju energičnost usmjerava prema odgoju djeteta koje bi trebalo, već kad se vozika po cesti, znati kako se vozi.

Ipak je najučinkovitije možda dići tužbu protiv osiguranja i tražiti isplatu materijalne i nematerijalne štete.

I ja plačam godinama osiguranje i isto smatram da su oni, ukoliko već bicikli nisu dužni imati policu osiguranja za ovakve slučajeve, dužni isplatiti štetu koje je njihov osiguranik počinio.

No i meni je čudno kakav je to iznos štete??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kasko nemam,kasko za auto staro 10 godina?dali to uopce može,a i ako može apsolutno se ne isplati!?dijetetu nije apsolutno ništa.kao što napisah,bio je na bicikli što znaci da je njegovo tijelo bilo u visini više od haube,tako da nije prednji kraj udario u njega vec biciklu.pedala je razbila bok branika,maglenku,a bicikl blatobran.decko je pri udaru udario u šajbu koja je pukla i na kantunu nje se blago povinuo krov.pošto brzina nije bila velika,nisam ga odbacio jer bi to bilo pogubno po njega vec je pri udaru u sajbu svojim bokom(kuk)ostao na njoj dok ja nisam kocenjem stao i samo je skliznuo dolje.sve šta ima su modrice.2500 kn vama totalka.mogu bit sritan što je fiat pa su djelovi jeftini:branik 350kn-farbanje 300kn,maglenka 100kn,dricavanje i farbanje blatobrana 600kn,šajba 500kn i demontaža-montaža 400kn,bocni žmigavac 50kn.da sam vozio neko drugo auto samo njegova oznaka bi koštala 1000 kn(audi,bmw,mecka i sl.)a još u to nisam uracunao krov,nevidi se toliko,moraš baš se zabuljit da bi vidio,a pituravanje cijelog s obradom tog svinuca dode 1000kn.važno da se šajba mogla umontirat u taj rub.eto

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i ne brkam pojmove znam da je moja polica za naplatu štete ako sam ja kriv.nit je sad u pitanju biciklist,bio on dijete ili odrasli i šta je njemu.to je mogao biti neregistriran motor,auto,traktor,kamion i bio bi isti slucaj u stvari i još gori.da mi je takvo što preprijecilo put šteta bi bila još veca i vjerovatno bi i ja bio ozljeđen.bitno je to da se ja nemam od cega naplatit a nisam kriv.glede mog slucaja s ovim djetetom hvala bogu što mu nije ništa jer da je ko bi se mogao nosit sa tim.cinjenica je da njemu nije ništa a da ja imam štetu.i u svezi toga spomenuh moju policu.zašto ja placam 20 godina osiguranje a kad se desi ovako što nemogu se naplatit.tko mene zastupa i kako sebi pomoc.tužit ga,kažete.pa kad cu ja dobit te pare(bez obzira što on još i prjeti batinama)za jedno 10 godina.ja trebam auto odma sad,živim van grada,bez busa i imam dva kredita,kako popravit auto?zašto ne postoji nekakvo osiguranje za ovakve slucajeve gdje bi se isplatila šteta i onda neka oni tuže njegovog oca i naplate se za 10 godina.oni su puni para i beru lovu,a ni taj otac nebi imao kom prijetit.šta ce doc razbijat stakla na jadranskom osiguranju?nedaj bože da se bilo kom desi sudar s biciklom i bilo kojim neregistriranim vozilom,a ima ih masu i da se pritom još i ozljedi,jer kukala mu mati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sjele je napisao:

i ne brkam pojmove znam da je moja polica za naplatu štete ako sam ja kriv.

 

nedaj bože da se bilo kom desi sudar s biciklom i bilo kojim neregistriranim vozilom,a ima ih masu i da se pritom još i ozljedi,jer kukala mu mati.

 

evo opet miješate pojmove. Da je na vas kojim slučajem naletjelo neregistrirano vozilo tada bi vam štetu platio HUO, a sve iz razloga što to vozilo po zakonu treba imati policu, ali eto nije je imalo.

Dok biciklista, kako ste i sami naveli ne mora imati policu.

U tome je razlika.

Ne preostaje vam drugo nego tužiti roditelje.

Postoje i police osiguranja od odgovornosti kad se npr. ugovori osiguranje kućanstva.

Da kojim slučajem ti roditelji imaju takvu policu mogli biste se naplatit od nje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija