Ticiana objavljeno: 12. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 12. siječanj 2008. Moj otac ima već petnaestak godina određeni sudski spor. Predmet je već bio na Županijskom sudu, pa se vraćao na Općinski i tako u nedogled. Iako smatram da je moj otac u pravu, već ga nekoliko godina odgovaram od daljnje borbe, budući da smo financijski slabije potkovani, a i troškovi nemilosrdno rastu. Otac je jako lošeg zdravstvenog stanja, pa me zanima nasljeđujem li ja jednoga dana u slučaju njegove smrti i te njegove sudske troškove? Mama nema nikakvih primanja, osim dodatka za invaliditet, tako da ona ne bi imala otkuda plaćati. Možete li mi reći nasljeđujem li ja i sudski trošak svog oca i troškove koje je on dužan platiti svojoj protustranci, ako u konačnici izgubi parnicu? Unaprijed vam hvala na vašem odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 12. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 12. siječanj 2008. Ako se parnica dovrši a vaš otac bude obvezaan suprotnoj strani platiti trošak, pa kasnije premine, dosuđeni trošak će biti njegov dug kojega će nasljednici morati naknaditi, ali samo do visine vrijednosti nasljeđene imovine ( ali za dug odgovara cijelom svojom imovinom ) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ticiana odgovoreno: 21. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2008. Hvala Vam na odgovoru. Pretpostavljala sam da je tako, ali sam htjela biti sigurna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.