Jump to content

Zamjena kazne za rad za opće dobro


kantolic

Preporučene objave

Dakle ovako!

Vlasnik sam ugostiteljskog objekta i do sada sam imao inspekcije, što turističke, porezne, radne, sanitarne, iz državnog inspektorata - i uvijek sve u redu. I onda se nađe jedan pametnjaković koji je uočio ono što nitko do tada nije - da na ulazu u objekt nije istaknuta oznaka djelatnosti. Dakle piše samo Caffe Trezor, a ne Caffe bar Trezor. Isto tako piše mi vlasnik K. Antolić, a ne Krešimir Antolić.

Dobio sam poziv na sud, gledao sam na netu, i fakat to je kazneno djelo za koje je kazna od 5.000 kn na više. Nevjerojatno. U zemlji gdje se krade, vara, utajuje porez, ne plaća PDV, oni idu ovakve sporove tjerat. To je valjda jedini način da utjeraju pare. E pa onda, da li ja mogu dodijeljenu mi novčanu kaznu zamijeniti radom za opće dobro?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko ja znam ne radi se o kaznenom djelu, već o prekršaju iz područja gospodarstva, jer niste istaknuli oznaku djelatnosti. vaš će predmet ići pretpostavljam u redovnu proceduru što podrazumijeva i saslušanje pred sucem. jedino što možete jest da priznate počinjenje prekršaja, i zamijenite što prije natpis na ulazu objekta, te isto pokažete sucu....

a kad dobiejte rješenje na isto imate pravo žalbe....

ako se ne slažete sa istim.

rad za op0će dobro na slboodi je predviđen za novčane kazne do 500,00 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

usput jedan savjet..

na glavnim ulaznim vratima na ugostiteljski objekat treba vidno biti istaknuta tvrtka sukladno ispisu iz obrtnice, ali i po zakonu u ugostiteljskoj djelatnosti, na način da se vidi vrsta i kategorija...kao ugostitelj ste također podložni kontroli po MTU i zakonu o zaštiti potrošača..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija