Jump to content

Dokaz


syrinx

Preporučene objave

Poštovanje!

Molim odgovor u svezi propisanih radnji koje policija na mjestu prekršaja mora obaviti prema zakonu ili pravilniku. Naime, zanima me , da li prilikom zaustavljanja vozila i obavijesti o učinjenom prekršaju policijski službenik mora evidentirati prekršaj (zapisati), predočiti na uvid zapisnik , tražiti potpis,uručiti bilo kakav pismeni trag o počinjenom prekršaju tj. na bilo koji način dati do znanja da je isti i počinjen. Radi se konkretno o čl. 196 (mobitel u vožnji). Naime po zaustavljanju vozila prilikom vožnje brzinom od 30 km/sat, u kojoj je na trenutak odgovoreno na poziv...službenik traži na uvid vozačku, te nakon kratkog i humanog razgovora daje usmenu opomenu u pogledu istog prekršaja te vrativši vozačku otpušta vozača.--E da bi Prekršajni Nalog stigao na kućnu adresu nakon tri mjeseca. Što bi značilo..., prekršaj zapisan nakon odlaska vozača. Koliko je takav zapis pravovaljan, kojim dokazima se policija može služiti na glavnoj raspravi (ako se pojavi)...možda fotografijom ? Kakvi su mi izgledi za obranu? Da li poricati događaj u potpunosti, iznesti istinitost događaja, iznijeti djelomičnu istinitost, suočiti policajca sa njegovim nemoralom (davanje usmene opomene koja je i predviđena zakonom a potom bez vozačevog znanja izricati nalog....?

Hvala...

 

 

 

:-):-):-):-):-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...Nekakav zapis vjerojatno ima temelju kojeg je poslan prekršajni nalog. Mene zanima odgovor na moja pitanja odn. koji su propisi prilikom izricanja kazne na licu mjesta...i sve ostalo navedeno u mojem prijašnjem postu. Drugim riječima da li je zaustavljeni morao nešto potpisati odn. da li mu je bilo potrebno izdati nešto na papiru ili barem dati na uvid...te kojim se zakonskim aktima isto i regulira. Ukratko zanima me je li policijski službenik postupio prema propisima . Situacija je opisana....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Milim da se i opomena mora evidentirati, odnosno izdati potvrda o opomeni (nisam siguan).

 

Tražite sučeljenje, te pokušajte rasčistiti s njim na sudu što je to bilo, jer vas ne može kazniti dva puta za isti prekršaj te tvrdite da je opomena bila izrečena kazna.

 

Kao što Utjerivač reče, sud će vjerojatno poklonitii vjeru policajčevom iskazu (kadija te tuži, kadija te sudi), ali nikad se ne zna. Po ovome što ste napisali, primjenjuje se stari prekršajni zakon, pa možda dotjerate do zastare, kao protuteža onome "policajcu se vjeruje".

 

Sretno!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija