Jump to content

molim detaljne upute(iskustvene)za obnovu postupka kod hzmo


BEDROCK

Preporučene objave

ovim putem molim detaljne upute za obnovu postupka kod hzmo!

hrvi 20% u mirovini od 10.2006. profesionalna 50/50 po osnovi ptsp čin narednik

liječenje nastavio u kontinuitetu kao i psihološka testiranja svakih 6-7 mjeseci

molim savjete kojim putem krenuti kako nebi "skiksao" kao neki sa ovog foruma, koji pratim često ali neredovito.

prilikom ostvarivanja prava na invalidsku mirovinu ovaj forum mi je dosta pomogao pa sada opet tražim savjet od vas forumaša.

cilj mi je oća ili povećanje profesionalne i naravno omjera(ukoliko to bude moguće)

pozdrav esadu i ekipi u koje sam stekao povjerenje(nije reklama) pozdrav iz slavonije!! :-o:-):-o:-o:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tu medicinsku dokumetaciju (koju imaš) i u kojoj je evidentirano pogoršanje zdravstvenog stanja (psihološko testiranje, barem jedna dnevna bolnica i kontrolni pregledi ukoliko se radi o PTSP-u) predaš kopije svom liječniku i on ih odnese HZMO ili odeš sam tamo sa dokumentacijom pa predaš te preslike, nakon čega čekaš poziv od istih.

 

Iskreno da ti kažem sa 20% HRVI i 50-50 profesionalnom mirovinom nije uopće loš omjer, iako se radi o profesionalnoj mirovini.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Whitedd je rekao:

SKIKSAO??? stvarni HRVI ne može skiksati...moglo bi državno odvj. i uskok svratiti i do ovog foruma...očito se neki boje...

 

Dobro što se sa tobom događa? Jel ti stvarno imaš potrebu da se ubacuješ u svaku temu (pa i u one o kojima nemaš što reći) i pišeš na "sirov" način ono što nema veze sa tematikom i nagrđuješ forum.

 

I onda, naravno kad dobiješ adekvatan odgovor na glupost koju izvališ javno prozivaš i uredništvo i moderatore sa zamolbom da naprave ovo i ono, pri tome ih kritizirajući u čemu katkad dobiješ podršku određenih malobrojnih dežurnih dušebrižnika i stihoklepaca, da ih sada ne imenujem.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala svima na savjetima, sad mi je sve jasnije, a što se tiče riječi "skiksati" samo da upozorim da se moj status rješavao 7 i pol godina jer su neki birokrate u postupku "zametnuli" dokumentaciju pa sam imao mukotrpan put da preko brojeva protokola ishodim presliku jednog dijela med. dokumentacije još iz vremena dom. rata koja je nestala u vidu vodene pare. moram priznati da je riječ skiksao možda malo nespretno rečena pa neka se neka gospoda ne "ljute" nego neka prime moju"ispriku" ako im je povrijedjen ego. što se tiče ovo za obnovu postupka za rvi naravno da ću i to pokrenuti. mislim da se to podrazumjeva. pozdrav esadu, mrljavcu i drugima koji pozitivno utječu na živote nas koji smo manje vični ovoj birokratskoj proceduri koja nam je nametnuta. dečki nastavite tako i dalje!!!! i još samo ovo: neka uskok i ine institucije slobodno revidiraju sve slučajeve ja se ne bojim, samo iz iskustva mogu reći da oni koji su najglasniji obično nešto kriju ili nemaju čistu savjest. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uvaženog gosp."whitedd"- bi ovim putem samo priupitao;da kad se već razmeće institucijama, u koje je izgleda dobro"upućen" neka vidi kako mi je mogao biti izbrisan braniteljski staž od 10.01.91. do 26.07.91. kad sam iz mupa prešao u tadašnju 2A brigadu zng rh, to se on ne pita i ne šalje institucije da revidiraju, provjere i utvrde činjenično stanje glede tih problema koje nas takodje tište. u najmanju ruku, rekao bih da je to dvoličnost ne samo njega nego i dvoličnost kojoj smo izloženi u svim segmentima današnjeg života. neka mi se slobodno javi na mail da mu pošaljem osobne podatke pa neka ih revidira sam ili sa institucijama koje gore navodi. sit sam takovih naklapanja, umjesto da se trudi da se istina o dom. ratu ne zaboravi on pljuje po svim temama ovog foruma koji nama sitnim ljudima potpomaže u ostvarenju svojih prava, a ako mu ne odgovara što smo ostvarili ta prava neka lobira u saboru da se to promijeni. po mome mišljenju to je demokracija pa neka postupi demokratski sa uskokom ili bez njega!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u ovoj temi mi je obrisano šest postova od strane uvaženog moderatora....ne mislim više odgovarati nikome na nikakva pitanja...moj invaliditet nije upitan ni meni ni nijednoj instituciji ove države...nek se trese tko se ima razloga tresti...ja nemam zasigurno...a...što se tiće brisanja mojih postova...nemam komentara...jer ako sam prekršio kakva pravila foruma...onda ih je prekršio i moderator...

 

o stanju na ovom podforumu...nemam što napisati...osim da je jadno...eto pa čak nam se i urednici svađaju i pobivaju jedan drugoga jer različito tumače pravila i nemaju ujednačene kriterije...

 

tko je kriv za ovakvu atmosferu?...možda mi koji pišemo?...ili oni koji nas brišu i ostavljaju mjesto za pisanje nekolicini "PODOBNIH"...

 

sad če opet i Ane i Mrljavac i drvlje i kamenje po meni...nepodobnome...nepismenome...meni koji smrdim...koji sam glup...koji sam #### i ko zna kakav sam još po njihovim riječima...

 

ja ču za sebe pak reći...ISKREN...

 

ajmo sad sa salvama napada...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bilogora je napisao:

dsemovca je napisao:

I ponovno, obrazac IN-1, Zahtjev za mirovinu, preslika osobne iskaznice. ovjerena liječnička domukentacija i lilječnički karton (razlika od ranijeg vještačenja).

 

Cijela priča i na temi smo.

 

Jel taj IN -1 obrazac isti kao i onaj prvi koji popunjava doktor opće prakse, u kojemu su navedena sva oboljenja ( šifre istih ) iz lječničkog kartona, kada si, gdje i radi čega liječen, zanimanje koje radiš i kakave veze ima bolest s tim zanimanjem, da li se može bolest i dalje lječiti ili su iscrpljena sva medicinska sredstva znači nema lijeka itd....

 

Jel to taj ili tako sličan tome obrazac.

 

I taj IN-1 ima doktor opće prakse, ako je ovo IN-1 kako se onda zove onaj prvi koji sam sada naveo jer mi na njemu nigdje ne piše osim na početku da je to poradi utvrđivanja procjene radne sposobnosti ( tako nešto ) ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, sada sam skužio.

 

A otiči ću kod svog doktora i reči mu da želim obnovu postupka mirovine jel tako, odnosno da želim izači na ponovnu procjenu radne sposobnosti ? ( Mislim kako toćno da mu kažem ? )

 

A dalje će doktor znati što treba popuniti ( mislim na doktora opće medicine ). Jel trebam što kupovati od tih obrazaca u knjižari ili ih bi ih doktor trebao imati ?

 

Jesam li u pravu ? :-?:misli:

 

Valjda sam sada napokon skužio !??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako želiš poboljšanje omjera ili opće ili profesionalne nesposobnosti javi se svom liječniku opće prakse da ti radi obradu za komisiju. sve obrasce on ima a ako ih nema reći će ti pa ćeš ih nabavaiti, uglavnom liječnik ti mora ponovo napraviti obradu pa taj njegov zahtjev i dokumentaciji nosiš u socijalno.

ako tražiš veći postotak invalidnosti onda u Ured za obranu i oni će ti dati spisak dokumenata koje moraš priložiti, bar su meni dali taj spisak pa sam sve to prikupio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija