Jump to content

BANKA TRAŽI NOVAC KOJI NE DUGUJEM


anonimno

Preporučene objave

Dakle, nikad nisam bio u toj banci, a kontinuirano na svoje ime i adresu primam opomenu za nedospjele anuitete +zatezne kamate + troškovi opomena. "Dugovanje" se gomila. Zasad ne poduzimaju ništa ( a i ne znam što bi poduzeli, nikad nisam bio kod njih i nemaju ništa od mojih dokumenata). Vjerojatno neki kompjuterki BUG - ne znam što bi drugo bilo.

Zanima me imam li po nekom od Zakona (možda Zakon o obveznim odnosima) pravo na odštetu zbog uznemiravanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji mogućnost da ste nekada, nekome u toj banci bili jamac, i potpisali "izjavu jamca", a nekakav mudrac iz banke, koji radi na kreditima, vašu "izjavu" prebacio iz otplaćenog kredita na živi kredit, najčešće nekog svoga prijatelja. Zatražite od banke da vam daju na uvid cjelokupni dosje kredita, te izvornog dužnika - korisnika kredita. Zaista možete imati problema, jer su se nekada "izjave jamaca" potpisivale bianco, pa bankari samo dopišu što hoće. Shvatite ozbiljno opomene, jer možete očekivati uskoro tužbu ili ovrhu, a onda neće biti smijeha. Poznati su mi takvi slučajevi. Žalim, ali nije mi poznato da je netko podnosio tužbu zbog uznemiravanja na takav način. Nije doduše nemoguće. Kolega koji je još uvijek anoniman, a daje stručne odgovore možda dopuni moj odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako šalju na vaše ime i prezime i točnu adresu znači da imaju neke podatke - sad na koju osnovu? (možda je greška, možda je šta krivotvoreno?). Uzmite opomene i papire koje dobivate i otiđite u glavnu poslovnicu te banke na kreditni odjel (ne u malu poslovnicu) i pokušajte saznati od kuda kredit. Postoji mogućnost da ste bili jamac nekome a banka je promjenila ime (riječka - ERSTE), plačate kredit jamcu iz Riječke banke, a dolaze računi iz ERSTE iako tu niste nikada bili). Obavezno to provjerite i što prije to riješite bolje za vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam za jedan slucaj gdje je jednoj osobi stigla opomena a zatim i pokrenuta ovrha zbog cinjenice da se isto zove i preziva kao covjek s dugovanjima. Mislim da je dug bio za Mastercard.

Ja bih Vam predlozila da date pricu u novine (banke se uzasno boje loseg publiciteta) i u samo jedan dan Vas ce problem biti rijesen, odmah cete dobiti odgovor kako je doslo do greske i o cijem kreditu je rijec. Ja radim u Jutarnjem pa Vam mogu pomoci, ako zelite. Ostavie mail adresu i javit cu Vam se

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam još imao takav slučaj ali sam čuo, osoba je imala kredit i promjenila prebivalište koje je nakon toga bilo nepoznato i oni su našli drugu osobu sa istim imenom i prezimenom i proslijedili zaduženje bez provjera dali je to ista osoba koja se kod njih zadužila. Otiđite najprije u banku da bez publiciteta to riješite da to ipak nije neko vaše zaduženje ili nekog vašeg prijatelja ili rođaka od prije 5 i više godina (ovisi o kakvom se zaduženju radi, za neki stambeni kredit ste možda bili jamac prije 15 god). Oni vam moraju pokazati papire, adrese, ovjere vašeg potpisa na koju firmu je išao novac ... Ako dug nije vaš onda u novine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija