Jump to content

Otkaz zaposleniku mjeseca


SekaT78

Preporučene objave

Trebam savjet. Ja sam obicna osoba iz puka, fakultetski obrazovana. Moj poslodavac je ugledni pravnik. Prvi mjesec me nije prijavio. Ostala 3 mjeseca me je prijavio na minimalac bez mog znanja, dopustenja i potpisa. Nije mi uplacivao doprinose. Samo jednu placu je isplatio u cijelosti i na vrijeme i to na ruke. Trazio je da dolazim na posao izvan radnog vremena, vikendima. Dakle, radi se o iznimnom krsenju ugovora. S druge strane, proglasio me je zaposlenikom mjeseca i obmanjivao raznim lazima samo da ostanem i rintam kao budala. Kad sam upitala sefa za prijavu - dao mi je otkaz i otjerao me iz firme uvrijedjen sto se igram policajca. Imam li ikakva prava?

 

ps. I da, nije nam davao isplatne liste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da imaš i to kako slijedi:

1. Naknada bruto plaće za prvi mjesec rada.

2. Razliku uplaćenog bruta od ugovorenog - za ostale mjesece

3. Pravo zahtjevati ispltne liste za sve mjeseca rada

4. Naknadu za prekovremeni rad, naravo sa uvećanom satnicom sukladno propisima

5. Podnjeti zahtjev za zaštitu prava zbog neopravdanog otkaza ugovora o radu (ovo zaključujem prema tvom postu, možda nisam u pravu)

6. Sve prijaviti inspektoru rada

7. Podnjeti kaznenu prijavu protiv društva i zakonskog zastupnika društva zbog kaznenog djela Povreda prava na rad i drugih prava iz rada čl. 114 KZ.

8. Angažiraj odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, otkaz je bio neopravdan, i sad me prisiljavaju da potpisem ugovor o otkazu s razlogom da nisam zadovoljila...i posto nisam pristala prijetili su mi!

Kad sam predlozila da napisu stvarni razlog - nemogucnost ispunjavanja obaveza prema zaposleniku, rekli su da to ne dolazi u obzir jer zakonski onda nekoliko mjeseci ne smiju zaposljavati druge...

Rado bih uzela odvjetnika! Rado bih sve ono navedeno potrazivala, ali to mogu jedino preko suda, a poslodavac je mocni pravnik...a ja jedva placam stanarinu, ne znam kako bih si priustila jos i pravnu pomoc... :-(

Prijavila sam ih poreznoj upravi, ali anonimno...

Da li bi odvjetnik pristao zastupati nekoga poput mene a da ga isplatim odstetom? Tj, s obzirom da bih parnicu sigurno dobila, svu bih odstetu dala odvjetniku...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija