Jump to content

Obnova postupka ili žalba na riješenje


zvonac99

Preporučene objave

Pozdrav svima, pratim ovaj forum duže vrijeme, ali nisam našao na neko riješenje koje bi mi pomoglo, pa se obraćam Vama forumašima i ostalim koji bi mi možda mogli pomoći.

Dragovoljac sam od 91', pripadnik GBR, razriješen službe u ožujku 2007.g. sa pravom na mirovinu, Diagonisticiran mi je PTSP 2003.g. kada smo morali na obavezni lječnički pregled, lječim se od 2005 i do odlaska na komisiju u tvrtkovu nisam imao bolničko lječenje, no ovih dana sam dobio konačno riješenje sa omjerom 50-50 profesionalno, no kako sam ja u međuvremenu obavio i bolničko lječenje zanima me što mi je bolje, obnova postupka ili žalba na riješenje, napominjem da sam do ulaska u HV bio zdrav, pa mi nije jasno na osnovu čega su mi obračunali 50% civilno :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako kaže Esad, za žalbu nemaš neki temelj, a i oni koji su imali bili su večinom odbijeni pa su naknadno u obnovi postupka dobili koji postotak više. U pogledu određivanja civilnog postotka tj postotka izvan rata to nitko ne može znati kako se određuje, obzirom da nigdje u rješenju nije definirano zbog čega i na temelju čega je određen, to je neko diskreciono pravo revizije da odreže gdje god može ne poštujući mišljenja prvostupanjskog vještaka, sveučilišnih profesora psihologa, doktora medicine psihijatara i inih u lancu. Preporuka je daljnje liječenje i prikupljanje dokumentacije pa u obnovu postupka iako ti niti u obnovi nitko ne garantira veći postotak ratne posljedice.

Ovo zadnje mislim da će dsemovcan nadopuniti iz osobnog iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, Presvetli na reklami, a ja kažem "T" ga nije volio. Da nitko vam ne garantira da ćete u obnovi postupka dobiti koji postotak više, a kako je to Presvetli fino objasnio za civilni dio, ignorirajući mišljenje struke. Jer mi smo tu ne bitni, već liječnička dokumentacija. Pače kod mene su se i potrudili obajsniti u kojem segmentu mi se određuje civilni dio, no tražeći odgovor od sručnjaka, svelo se opet sve što je napisano je iz domene PTSP-a. Za žalbu morate zaista imati neke novonastale okolnosti, ne samo novu liječničku dokumentaciju, da će vam uvažiti žalbu i promijeniti omjer. Tu ste izgubili izvesni period, jer obnovu vam neće prihvatiti dok traje žalbeni postupak. Evo baš osobno, moja obnova postupka išla skoro nakon dvije godine nakon umirovljenja. Područni vještak išao s prijedlogom za 100%, revizijski dio, ostavio na 50-50. Želim vam sreću u obnovi postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

dsemovca je napisao:

Evo baš osobno, moja obnova postupka išla skoro nakon dvije godine nakon umirovljenja. Područni vještak išao s prijedlogom za 100%, revizijski dio, ostavio na 50-50. Želim vam sreću u obnovi postupka.

 

Jel gotovo to ? Mislim kako si završio na kraju ? Mislim obnova postupka jel ispala povoljnije gledajući naravno na ovaj vojni dio ?????? Koliko je trajalo sve ukupno vještaćenje , od podnošenja zahtjeva do kraja ( vremenski ) ????

 

Daj malo reci nešto o tome, jer sam i sam na prvoj stepenici obnove pa me zanima koliko ću čekati na odgovor vještaka.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

Kompa, a u kojem si gradu bio na procjeni radne sposobnosti-obnovi postupka?

 

 

Tek mi je doktor OP ispunio papire za obnovu postupka i to predajem u Zagrebu u Tvrtkovoj na uruđbeni.

 

Znači, još nisam bio na obnovi postupka, a na prvoj procjeni radne sposobnosti ( i jedinoj do sada ) kada sam još bio u radnom odnosu ( mup ) bio u Tvrtkovoj u Zagrebu ( točno prije godinu dana ) i odma su mi dali profesionalnu nesposobnost 30-70 % ( rat - ostalo ), tada još nisam imao status rvi-a ( sada imam 30 % čekam 2 stupanjsko ), ali sam ipak prije predao za obnovu postupka jer tko zna kada ću dobiti 2 stupanjsko rješenje za rvi ( a 1 stupanjsko rješenje dobio sam u 11 mj 2007 godine ). Tako da nisam imao strpljenja čekati da sve zajedno predam, pa ću ovo za rvi i za veći čin i novi obračun mirovine po istome, predati naknadno kada dobijem od 2 stupanjske rješenje.

 

Pa šta bude, bit će, mislim razliku liječničke dokumentacije imam i to : ( 2 dnevne bolnice , 2 psihotestiranja, 6 -7 kontrola, ) a u svakom od tih dokumenata se spominje pogoršanje bolesti.

 

Pa ću svakako javiti kako je prošlo.

 

A zašto pitaš ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija