Jump to content

Molim Hitno savjet-tuziti ili ne ?!


idespoto

Preporučene objave

Poštovani,

molim Vas hitno savjet. U subotu poslijepodne bili smo s 2 djece u jednom šoping centru. Nakon obavljene kupnje odlučili smo popiti kavicu u kafiću dok su se djeca (6 g. i 10 g.) igrala na uređenom igralištu šoping centra, a mi smo ih nadgledali. Učinilo mi se da je tobogan jako visok, dugačak i opasan, ali sam dozvolila djeci da se spuste jer sam smatrala da je tehnički ispitan i ispravan, međutim, nažalost, desilo se da je moja djevojčica uslijed spuštanja nezgodno udarila glavom i ružno slomila prednji trajni zub (1D). Uslijedio je šok, bol i plač. Hitno smo otišli zubaru i slijedi krpanje zuba koje neće biti jeftino niti doživotno. Moja djevojčica inače ima 10 godina, aktivna je sportašica (već 4 godine) što znači da je fizički sportski građena i aktivna, nije "smotana" niti prvi puta na toboganu. Osim toga prelijepa je i imala je sve svoje zdrave zube (bez karijesa - nema do sada niti jednu plombu) i bavi se manekenstvom te je do sada nekoliko puta bila model za neke modne marke.

Nezgoda na "uređenom" igralištu joj je nanijela poslijedice za daljni život i karijeru....

Molim Vas da li mi možete savjetovati da li da tužim šoping centar ? Da li imam ikakve šanse dobiti parnicu?

Željela bih da maknu navedeni tobogan jer sam čula da moje dijete nije jedino koja je na njemu razbilo zube te da nam nadoknade troškove koji će uslijediti nakon navedenog događaja.

Molim Vas Hitan savjet i kojem odvjetniku bi se mogla javiti (u Rijeci)?

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na Vašem javljanju,

curica je pod stresom i u strahi, ne želi se ići igrati van s vršnjacima i nije mogla spavati, plakala je kako će u školu jer će joj se djeca rugati ...

Da li ima smisla tužiti šoping centar ili firmu koja je postavila tobogan???? Da li da se upuštam u to ili mislite da od toga ne bi bilo ništa??

Molim Vas savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi lijepo da djevojčicu potaknete na druženje s vršnjacima, pokažete joj i uvjerite je kako zbroj ljepote nije u jednom puknutom zubiću, budite joj podrška, pomoć i poticaj u tome.

 

Usput, ako intervencija stomatologa protetičara i nije trajno rješenje, uspješna nadogradnja zubića u današnje vrijeme nije science fiction niti posljedice za život i karijeru moraju nužno biti drastične. Skrenite joj pozornost na tete manekenke i ostale lijepe tete koje liposukcijom rješavaju probleme druge vrste, umanjuju bore, rade adaptacije noseva i ušiju te nadogradnju grudi bez građevinske dozvole, a ovo je manje komplicirana varijanta.

 

Ovo bi bio dio odgovora na opis koji se nije odnosio na tužbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana gospođo, imate pravo na tužbu za naknadu štete, pretpljenih fizičkih i psihičkih boli, te naknadu za nagrđenost lica (tijela). Međutim koliko ja znam, na takovim igralištima jasno stoji znak.

Use of your own risk..

Dakle igra je na vlastitu odgovornost.

Ukoliko takva tabla postoji, uzalud vam trud svirači.

Ukoliko table nema, imate osnovu za pokretanje tužbe.

Good luck!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija