Jump to content

Grobno mjesto


ibasta

Preporučene objave

Molim za pomoć. Kupujem grobno mjesto putem oglasnika - budući da su inače cijene stravične, a na žalost moramo ga što skorije nabaviti. Zanima me na što trebam obratiti pozornost? Pretpostavljam da može biti problema oko vlasništva, ali ako mi netko može ukratko reći na što treba paziti i kako i gdje provjeriti.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nejo, gdje god se provodi praksa o kojoj pišete - radi se o nečem što nema veze sa zakonom i u blago rečeno radi se o neradu i neredu. Vlasnik - umrla osoba :-o , tu debelo nešto ne štima.

 

Ibasta, svakako od prodavatelja zatražite rješenje kojim je uprava groblja dodjelila na korištenje osobi koja Vam prodaje (ustupa) pravo korištenja. Dakle, ta osoba mora biti na rješenju navedena kao korisnik grobnog mjesta i mora takvo rješenje imati, ajmo reć kod sebe.

Kad od te osobe dobite rješenje, vjerodostojnost istog povjerite u upravi groblja (trgovačkom društvu ili općini/gradu koje se brine za održavanje groblja). Kad ugovor zaključite (ugovor o ustupanju grobnog mjesta, ne ugovor o prodaji), takav ugovor morate dostavite upravi groblja koja će vas upistai kao korisnika grobnog mjesta.

 

Usput bi bilo dobro provjeriti jesu li podmirena sva davanja (godišnja grobna naknada) prema upravi groblja.

 

 

(4) Korisnik može korištenje grobnog mjesta ugovorom ustupiti trećim osobama. Ugovor o ustupanju tog korištenja mora se dostaviti upravi groblja radi upisa novog korisnika u grobni očevidnik.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:-? tragično je to što sam ja poslala mamu sa potcrtanim zakonom o grobljima... gdje sve piše jasno i glasno...a situacija je zaista takva -u rješenju je upisana ona kao korisnik a čukuntetka kao vlasnik, praksa im je bila da pišu vlasnika prvoukopanog...

moja mama je par mjeseci sa zakonom pod miškom tražila sve moguće, vjerovali ili ne ljudi su izuzetno ljubazni ali pojma nemaju...zakon i praksa uopće nisu usklađeni... sada pola moje ulice taj zakon nosi u upravu groblja i traži da im izdaju rješenje u kojem su oni upisani... ma bilo je veselo...

 

nemar je to veliki nemar

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija