Jump to content

Problem s prijavom supruge na svoju adresu


Obican

Preporučene objave

objavio sam ovaj post i na "obiteljskom pravu", ali me tamo nešto baš i ne doživljavaju, pa možda budem ovdje imao više sreće:

 

Stupio sam u brak sa stranom državljankom koja želi steći pravo na privremeni boravak u RH radi spajanja obitelji.

 

Sve potrebne dokumente smo priložili uz zahtjev i nema ničeg spornog osim adrese koju smo naveli u zahtjevu.

 

Moja je majka zaštićeni najmoprimac na toj adresi, a prema ugovoru i ja mogu doživotno koristiti taj stan.

 

Ne mogu prijaviti suprugu na tu adresu na osnovu ovjerene izjave moje majke, već moram(o) s punomoćnikom vlasnika stana potpisati aneks ugovora.

 

Može li mi punomoćnik odbiti potpisati aneks i može li me zavlačiti vremenski, što mi se upravo i čini da radi?

 

Treba li mu uputiti pisani zahtjev za aneksom? U kojem roku on mora odgovoriti želi li ili ne potpisati aneks (ukoliko ima pravo željeti ili ne)?

 

Ukoliko mi bude onemogućeno potpisivanje tog aneksa, mogu li suprugu prijaviti na neku drugu adresu, a da se ja ne prijavljujem na istu obzirom da ne bih htio mjenjati adresu stanovanja (razlog privremenog boravka je spajanje obitelji, pa ne znam smijemo li živjeti na različitim adresama)?

 

Zahvaljujem i molim da mi što skorije odgovorite, ako ne zbog mene, onda zbog moje supruge, da vam ne naraste jačmenac ;)

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Suprugu morate prijaviti na adresi na kojoj ste i vi prijavljeni, inace joj nece odobriti privremeni boravak, jer ce misliti kako izigravate propise o spajanju obitelji. Inace, nakon 10-ak dana od kada predate dokumentaciju, policija dodje na tu adresu gdje ste se prijavili i proverava zivite li vi i ona stvarno tu.

A sto se tice punomocnika vlasnika, on vas moze zavlaciti jer ga nista ne obvezuje da takav aneks potpise. Vasa supruga ima tu pravo zivjeti - prema zakonu o najmu stanova, ali se aneks nigdje ne spominje kao obveza. Jedno mozete probati preko suda, ali ko zna koliko ce to tek trajati.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija