Jump to content

Obitelj...


sisi-susu

Preporučene objave

Pozz.... Pitanje:Imam slučaj u obitelji gdje se razveo bračni par(točnije-moj stric).Razvod okončan prije 6 mj. Imovinska parnica za podjelu stečene imovine biti će ovih dana.Sad ono glavno i razlog zašto se uopće javljam...Prije otprilike dva mjeseca strica zatvaraju na 30 dana zbog nasilja u obitelji...Po mome veoma neosnovano pošto do nasilja nije ni došlo..Pitanje:Kakvo je to nasilje u obitelji kada je razveden i nema vise ništa s tom osobom?Zašto je on smatran kao dio obitelji i kao takav odovarao ?Po zakonu... do kada će on biti smatran kao član OBITELJI.... Koja je kvaka,,,,da se nesto i desilo zar to ne bi trebalo biti tipovano samo kao nasilje....neke mi stvari nisu jasne...molim upučenije da mi ih pojasne...hvala unaprijed na odgovoru....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo copy/paste sa stranice Ministarstva unutrašnjih poslova:

Sudionici nasilja u obitelji

 

Sudionici nasilja u obitelji mogu biti svi članovi obitelji.

 

Članovi obitelji sukladno čl. 3. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji su muž i žena u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici, srodnici po krvi u ravnoj lozi bez ograničenja (djeca i roditelji; unuci i unuke; djedovi i bake; pradjedovi i prabake), srodnici po krvi u pobočnoj lozi zaključno s četvrtim stupnjem (I. stupanj: braća i sestre; II. stupanj: stričevi i strine, ujaci i ujne, tetci i tetke; III. stupanj: bratići i sestrične; IV. stupanj: nećaci i nećakinje), srodnici po tazbini zaključno s drugim stupnjem (punac i punica, svekar i svekrva; braća i sestre bračnog druga - šogori i šogorice), osobe koje su živjele zajedno u obiteljskoj ili izvanbračnoj zajednici i njihova djeca, te osobe koje imaju zajedničku djecu, posvojitelj i posvojenik, skrbnik i štićenik.

 

Članovi obitelji prema odredbama čl. 89. Kaznenog zakona su: bračni i izvanbračni drug, bivši bračni i izvanbračni drug, rođak po krvi u ravnoj lozi, posvojitelj i posvojenik, rođak u pobočnoj liniji do trećeg stupnja zaključno i srodnik po tazbini do drugoga stupnja zaključno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija