tragac objavljeno: 24. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 24. travanj 2008. Iako se ne tiče mene osobno drago mi je čuti, da se u Hrvatskoj vojsci konačno krenulo nešto poboljšavati,kreću im povišice na plaće, vojniku 18%, časnički namjesnik 20% i mislim poručniku 25 % stvarno za pohvalit, zavrijedili su ljudi Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
grom73 odgovoreno: 24. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 24. travanj 2008. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
siralex odgovoreno: 25. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 25. travanj 2008. SORRY,hoće li i naše crkavice od mirovine porasti (bar slijedeće godine radi prosjeka) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Duro odgovoreno: 25. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 25. travanj 2008. Samo će nešto porasti osnovica za one koji budu umirovljeni 2009. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
grom73 odgovoreno: 11. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 11. svibanj 2008. Pročitah u petak novi pravilnik o plačama,i naravno šok.Naime nije toliki šok jer me više ništa ne može iznenaditi. Naime u cijeloj šumi dodataka (letački ,pionirski, na magisterij ...)nema nigdje gardijskog.Naravno ukida se. Isto tako i zapovjedni dodatak za vođe skupina i zap.vozila pada sa 0,15.na 0,10.Raste za zap.desetina i prve dočasnike vodova i satnija na 0,20. Pošto ne naiđoh u novinama na nikakav takav podatak,evo da znate.Kako je matematika apstraktna znanost,tako ispada da "njihovih"18% u konačnici pojedincima ispada cca350kn. Ali kaže narod:"Poklonjenom konju se ne gleda u zube" Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nightrider974 odgovoreno: 12. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 12. svibanj 2008. Svaka cast svima. Sjetimo se samo onih dana kada je biti gardista bilo nesto posebno. Ipak smo mi elita HV-a. Mislim bili smo po placi i zadacama do 2003.g kada su nas izjednacili sa svima u HV. Dobili smo nekim cudom dodatak od 410 kuna bruto i koji je ministar produzavao svakih 6 mjeseci. Uzeli su nam i ono malo dodatka na odvojeni zivot jer smo smjesteni u vojarnama ( kako pravilnik kaze da korisnik smjestaja(hotelski i sl.) ostvaruje pravo na 50 % dodatka). Koje vojarne, pa pobogu nemamo niti ljudski WC a kamoli tuseve i da ne govorim o ostalim "ljuskim uvjetima smjestaja". Cak i u zatvorima imaju humaniji tretman. A zadace i poslovi se ne smanjuju. PP sezone, ciscenje kanala, straze, sahrane i da ne nabrajam + treba provoditi obuku sa neznam kojim ljudima. Ljudi kojima uskoro istice prvi ugovor odlaze glavom bez obzira, a pogotovo sada kada i skoro zadnji skladistar ima neki dodatak a gardist nema nis. Cak i prekovremene posteno "preraspodjeljuju" pa nema ni love, a bogme niti slobodnih dana. Ja znam da ne zivim od slobodnih dana vec od place koja mi se smanji svaki puta kada HV-u "podignu" place. Povjest ce dokazati da su ipak gardijske posrojbe na svojim ledjima prenesle vecinu ratnih operacija, a i sada u miru smo vodeci. Ipak mi imamo svoju povjest dok postrojbe cudnih statusa imaju samo dodatke. Njima lova nama slava Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
klukas odgovoreno: 12. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 12. svibanj 2008. Punisher je napisao: ... do 2003.g kada su nas izjednacili sa svima u HV... Od 2001. prijatelju, kada je gardi pala plaća oko 20% Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nightrider974 odgovoreno: 12. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 12. svibanj 2008. Sorry. Fulo sam godinu u navodima. U biti nije to toliko niti bitno kada je placa smanjena, vec je mislim bitnije to da su po novinama pisali naslovi kako je " Ispravljena nepravda u HV-u po pitanju placa". Kako se nepravda nije ispravljala nikada po pitanju ratnih zadaca, a i sada mirnodopskih? Kada treba upregnuti nekoga onda je to uvijek bez iznimki garda, a kada treba prodefilirat kroz medije onda ima i drugih. Imam filing da su neke postrojbe dobile dodatke na placu da bi odrzavale ten i figuru da budu ljepsi u medijima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
darkoh odgovoreno: 12. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 12. svibanj 2008. nisam vojnik, ali me stvarno čudi kako država ima silne milione kuna za transportere, avione a kada treba dati čovjeku pristojnu platu onda se nema novca, pa se nešto da a nešto ukine. baš me zanima ko će voziti tu tehniku ako je čovjek nezadovoljan možda bi i vojska trebala kao učenici i studenti....... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
grom73 odgovoreno: 12. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 12. svibanj 2008. Frende,to bi se onda stručnim riječnikom zvalo državni udar.A to vjeruj mi nitko od nas ne želi,makar morali raditi još brem 2 posla sa strane,ili u krajnjem slučaju zbog nekog ponosa i prkosa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
darkoh odgovoreno: 12. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 12. svibanj 2008. ma ne pozivam ja na državni udar, još će mi netko iz nekih službi i pokucati na vrata. samo kažem da vojnik treba biti plačen toliko da ne mora ići raditi sa strane. samo me zanima kako se na televiziji razmeču sa milionima za avione i ostalo a nemaju za poštene plače. znači love ima, jedini je problem u raspoređivanju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mulac odgovoreno: 13. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2008. Pozdrav da ipak budem malo jasniji u 2003 je ukinut gardiski dodatak i tad su pale plaće. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nightrider974 odgovoreno: 13. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2008. Nije bitno kada je ukinut gardijski. Bitno je to da sa svakim "povecanjem" place mi u gardijskim postrojbama budemo zakinuti za nesto dok se drugi provlace sa dodacima koji nekim postrojbama idu i do 50%. Od rata pa do danas gardista samo tone po pitanju place, dok drugi primaju naknade i za ono sto ne rade. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
grom73 odgovoreno: 15. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2008. Kako je ukinut gardijski dodatak 2003?Smanjen možda ali ukinut??????? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 15. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2008. Kako je ukinut gardijski dodatak 2003?Smanjen možda ali ukinut??????? Pročitaj ovdje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zkova odgovoreno: 15. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2008. svaka čast ,ipak je 2003.g.,pa gdje to nađe??! hehhe Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
grom73 odgovoreno: 15. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2008. Podaci iz navedenog teksta su djelomično točni ,odnosno pouzdano znam da se gardijski doplatak isplačivao do dana današnjeg,a kako če biti sljedeči mjesec vidjet čemo (rekli su sljepci) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
grom73 odgovoreno: 15. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2008. Zaboravih, hvala na linku Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
grom73 odgovoreno: 15. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2008. Moram priznati da ste bili apsolutno u pravu po pitanju gardijskog doplatak.Naime na listama su ga počeli prikazivati (nakon što su ga smanjili) kao posebni doplatak. U narodu je to i dalje ostao kao gardijski.Tako da se ispričavam što odmah nisam skužio razliku.Činjenica je da sada ukidaju i taj posebni dodatak. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mulac odgovoreno: 16. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 16. svibanj 2008. Ma bilo bi bolje da su davno ukinuli taj famozni dodatak barem bi se to odrazilo na mirovinu,ovako je ispala ####on za one koji su otišli po čl:6a, i 11. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.