Jump to content

Dobra ohrabrujuća vijest


tragac

Preporučene objave

  • 3 tjedna kasnije...

Pročitah u petak novi pravilnik o plačama,i naravno šok.Naime nije toliki šok jer me više ništa ne može iznenaditi. Naime u cijeloj šumi dodataka (letački ,pionirski, na magisterij ...)nema nigdje gardijskog.Naravno ukida se. Isto tako i zapovjedni dodatak za vođe skupina i zap.vozila pada sa 0,15.na 0,10.Raste za zap.desetina i prve dočasnike vodova i satnija na 0,20. Pošto ne naiđoh u novinama na nikakav takav podatak,evo da znate.Kako je matematika apstraktna znanost,tako ispada da "njihovih"18% u konačnici pojedincima ispada cca350kn. Ali kaže narod:"Poklonjenom konju se ne gleda u zube" :smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaka cast svima. Sjetimo se samo onih dana kada je biti gardista bilo nesto posebno. Ipak smo mi elita HV-a. Mislim bili smo po placi i zadacama do 2003.g kada su nas izjednacili sa svima u HV. Dobili smo nekim cudom dodatak od 410 kuna bruto i koji je ministar produzavao svakih 6 mjeseci. Uzeli su nam i ono malo dodatka na odvojeni zivot jer smo smjesteni u vojarnama ( kako pravilnik kaze da korisnik smjestaja(hotelski i sl.) ostvaruje pravo na 50 % dodatka). Koje vojarne, pa pobogu nemamo niti ljudski WC a kamoli tuseve i da ne govorim o ostalim "ljuskim uvjetima smjestaja". Cak i u zatvorima imaju humaniji tretman.

A zadace i poslovi se ne smanjuju. PP sezone, ciscenje kanala, straze, sahrane i da ne nabrajam + treba provoditi obuku sa neznam kojim ljudima. Ljudi kojima uskoro istice prvi ugovor odlaze glavom bez obzira, a pogotovo sada kada i skoro zadnji skladistar ima neki dodatak a gardist nema nis. Cak i prekovremene posteno "preraspodjeljuju" pa nema ni love, a bogme niti slobodnih dana. Ja znam da ne zivim od slobodnih dana vec od place koja mi se smanji svaki puta kada HV-u "podignu" place.

Povjest ce dokazati da su ipak gardijske posrojbe na svojim ledjima prenesle vecinu ratnih operacija, a i sada u miru smo vodeci. Ipak mi imamo svoju povjest dok postrojbe cudnih statusa imaju samo dodatke. Njima lova nama slava

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sorry. Fulo sam godinu u navodima. U biti nije to toliko niti bitno kada je placa smanjena, vec je mislim bitnije to da su po novinama pisali naslovi kako je " Ispravljena nepravda u HV-u po pitanju placa". Kako se nepravda nije ispravljala nikada po pitanju ratnih zadaca, a i sada mirnodopskih?

Kada treba upregnuti nekoga onda je to uvijek bez iznimki garda, a kada treba prodefilirat kroz medije onda ima i drugih. Imam filing da su neke postrojbe dobile dodatke na placu da bi odrzavale ten i figuru da budu ljepsi u medijima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam vojnik, ali me stvarno čudi kako država ima silne milione kuna za transportere, avione a kada treba dati čovjeku pristojnu platu onda se nema novca, pa se nešto da a nešto ukine.

baš me zanima ko će voziti tu tehniku ako je čovjek nezadovoljan

možda bi i vojska trebala kao učenici i studenti....... :-o:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma ne pozivam ja na državni udar, još će mi netko iz nekih službi i pokucati na vrata. samo kažem da vojnik treba biti plačen toliko da ne mora ići raditi sa strane. samo me zanima kako se na televiziji razmeču sa milionima za avione i ostalo a nemaju za poštene plače. znači love ima, jedini je problem u raspoređivanju. :predaja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram priznati da ste bili apsolutno u pravu po pitanju gardijskog doplatak.Naime na listama su ga počeli prikazivati (nakon što su ga smanjili) kao posebni doplatak. U narodu je to i dalje ostao kao gardijski.Tako da se ispričavam što odmah nisam skužio razliku.Činjenica je da sada ukidaju i taj posebni dodatak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija