Jump to content

Pomoć!


corvetteos

Preporučene objave

Pokušat ću skratiti koliko je moguće..Naime razvedena sam od 1998 god,ex iako je radio(i danas radi u istoj tvrtci), nije plaćao uzdržavanje i ja sam tada 2000god.stavila administrativnu zabranu na plaću(nemam vise pojma na koji način sam to učinila,da li samo na temelju pravomočne presude ili ovrhom).Nedavno na ročištu za povečanje uzdržavanja sam saznala da je bivšem plaća višestruko porasla a ja sam dobijala konstantno isti iznos iako je uzdržavanje bilo izraženo u postotku za svako od troje djece.Sudac me savjetovao da upozorim poslodavca da je napravio KD, te da probam sa nagodbom što sam i učinila, medjutim neuspješno.Angažirala sam odvjetnika, te me zanima sto me može sve očekivati u postupku i hoće li to ići kao KD iz radnog odnosa ili je vezano za OBZ i uzdržavanje??? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da bi prema vašem opisu poslodavac počinio kazneno djelo opisano u poglavlju Kaznenog zakona-''Kaznena djela protiv službene dužnosti'' ,odnosno Zlouporaba položaja i ovlasti,čl.337 Kaznenog zakona.

 

Prilikom podnošenja kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu,najvažnije je da opišete detalje kaznenog djela za kojeg teretite osumnjičenog (poslodavca),priložite sve dokaze koje imate i eventualno navedete svjedoke ako postoje.

 

Državno odvjetništvo nije obavezno prihvatiti zakonsku kvalifikaciju kaznenog djela koju navedete u kaznenoj prijavi,te je moguće da kazneno djelo nakon provedene istrage okvalificira drugačije i po toj kvalifikaciji podigne optužnicu.

 

Zato,iako nije neki problem napisati kaznenu prijavu,prepustite da vam to učini odvjetnik kojem ćete deteljno izložiti sve dokaze i saznanja koja imate.

 

Postoji i način da osobno posjetite državnog odvjetnika,koji vas je dužan primiti i omogućiti da na zapisnik iznesete sva saznanja koja imate o počinjenju kaznenog djela.Dužnost državnog odvjetnika je da vas sasluša i uputi u dalnje postupanje.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija