Jump to content

Supruga ne zeli psihijatrijski tretman


sutina

Preporučene objave

Nažalost kod duševnih bolesnika ,a to ovisi o vrsti duševnog poremećaja,

uvjeravanja ,razgovori i sl.vrlo često ne pomažu kako bi taj bolesnik prihvatio ponuđeno liječenje.Odbijanje liječenja može biti i dio same kliničke slike duševne bolesti.

 

Dajte nam malo više podataka o kakvom lječenju se radi,odnosno da li je predložena hospitalizacija (smještaj u bolnicu) ili se predlaže ambulantno liječenje i na koji način.

 

Postoji i mogućnost prisilne hospitalizacije duševnih bolesnika, koja je točno i precizno regulirana Zakonom o zaštiti osoba s duševnim poremećajima,kada su ispunjeni određeni stručno-medicinski uvjeti, a indikaciju postavlja uglavnom izabrani liječnik obiteljske medicine nakon pregleda pacijanta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sutina je napisao:

Molim za savjet bili smo na vještačenju obiteljski sposobnosti

kod psihijatrice kod mene je nalaz uredan a kod supruge piše da joj triba psihijatrijski tretman.

U centru je izjavila da ne želi psihijatrijski tretman,neznam kako dalje.....[/quote

 

 

 

ono što ti ja mogu reći iz vlastitog iskustva je to da ako supruga nema stvarnu volju za poboljšanjem stvari da od toga nema ništa. moja je bivša išla psihijatrici više od pol godine ali tamo je "postavila situaciju" kako njoj paše, a to nije ni blizu činjeničnog stanja u obitelji.nije htijela piti propisane lijekove i naravno da cijeli tretman nije donio nikakve rezultate.zato ju nemoj ni na koji način prisiljavati na psihijatriju,probaj lijepo ,ako ne ide ,pomiri se s tim jer će ovakvo njezino ponašanje ići tebi u prilog jednog dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opsesivno-kompulzivni poremećaj tako bar mislim papiri su u centru nedaju niti mogu dati samo službeno od suda pitao sam kako dalje da više nemogu to izdržati da viče po čitave dane svađa se sama sa sobom oni su mi rekli da napišem zahtjev za rastavu braka.Lijep odgovor.

Ovih dana planiram otići Psihijatrici koja nas je vještačila da se posavjetujem kako dalje najvjerovatnije i ne zna da je supruga odbila psihijatrijski tretman.

Mislim da sustav u ovoj državi nije uređen kako triba,upao sam u zatvoren krug ta ista supruga mi je dala tri prekršajne i jednu krivičnu da je zlostavljam jednostavno nazove policiju i izjavi da sam pijan i da vičem na nju policija me privede i testira na alhohol uvjek sam imao nula promila ali ipak me zadrže 24sata

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se predmet nalazi pri CZSS zahtjevajte u pisanom obliku uvid u cjelokupnu dokumentaciju vezanu za vaš slučaj.Pozovite se pri tome na Zakon o pravu na pristup informacijama

 

Obavijestite izabranog liječnika obiteljske medicine kod kojeg se nalazi zdravstveni karton vaše supruge,izložite mu cijelu situaciju i zamolite da iznađe način da pregleda pacijenticu,pa i na taj način da izvrši kućnu posjetu,a sve kao bi stekao uvid u njeno zdravstveno stanje i odlučio koje daljnje korake će poduzeti.

 

Naravno,obavite razgovor i s psihijatricom koja je vještačenje provela.

 

Ukoliko se stanje vaše supruge iznenada rapidno pogorša,da dalnji život s njom bude neizdrživ i ugrožavajaći za članove obitelji i vas ili ako bi pacijentica pokušala ugroziti vlastiti život,obvezni i dužni ste pozvati Hitnu pomoć i/ili izabranog lječnika obitejljske medicine,te će liječnik koji iziđe na teren, nakon pregleda pacijentice moguće i odlučiti o prisilnoj hospitalizaciji na psihijatrijski odjel.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Molim pomoć bili smo u centru gdje je supruga upoznata da nije pristala na psihijatrijski tretman a supruga je odgovorila da ide materi u drugi grad i da će tamo se podvrgnuti tretmanu zapisnik je potpisala i da kčerka ostaje kod mene taki je bio dogovor pošto kćerka više ne želi da je u blizini svoje mame.

Supruga samo priča o bolesti samo pere i viče da je kćerka đavo od đavla što moju kćerku pogađa čak se počela tući sa njog i govoriti da ide ća iz kuće.

Najnovija situacija je da neće ići na tretman i da ona nije bolesna nego ja navodi da djete neće ostaviti alhoholičaru a ja imam sva vještačenja gdje su nalazi uredni gdje piše da nisam sklon alhoholu.

Priti mi da će nazvati policiju za zlostavljanje ako zovne mene će privesti.

Molim savjet kako dalje dali da je ja prijavim za zlostavljanje ili da napišem krivičnu prijavu redovnim putem na sud.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MirkoN.Zlikovsky je napisao:

Javite se Ivi Pukaniću.

On ima iskustva sa sličnim problemima.

Nemam se ja šta javljat Ivi Pukaniću a MirkoN hvala na savjetu ja samo znam da sam upao u začarani krug državnih službenika koji ne žele rješiti problem možda iz iskustva Ive Pukanića.

Nerazumim u mom slučaju gdje je zapelo ako je suprugi napisalo psihijatrijski tretman a ona ne želi ići u centru su samo je upozorili na to da triba ići i ništa više sve je po starom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija