Jump to content

Ljetovanje HRVI?


siralex

Preporučene objave

Kolega neznam da li si iz Mup-a ili Morh-a otišao u mirovinu, znam da umirovljenici Mup-a mogu povoljnije ljetovati u odmarališt u Valbandonu kod Pule i u Dramlju kod Crikvenice i da to mogu platiti na par čekova, ne znam da li još postoji ono odmaralište Morha-a na Stoji kod Pule, znam da su tamo djelatnici Morh-a imali nešto svoje, raspitaj se malo preko Mup-a ili Morh-a ako si bio djelatnik tih ministarstava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

siralex je napisao:

Molim lijepo da neko odgovori dali igdje na našemu lijepom moru postoji ljetovanje za hrvi i njihovu obitelj nešto povoljnije u kakvom odmaralištu morh-a(bilo prije u orebiću,baškoj vodi...)jer se nemože sa ovom našom crkavicom od mirovine normalno ljetovat(žalosno)?HVALA

Ukoliko postoji kakav aranžman u navedenim (vojnim) odmaralištima on vrijedi isključivo za DVO i njihove obitelji (kolege iz MORH-a će znati vrijedi li to i za umirovljene DVO i njihove obitelji - ja nisam siguran), ali mislim da ne vrijedi za HRVI koji nisu DVO.

Ako bi netko trebao takvo što organizirati onda bi to bilo MOBMS, a koliko je meni poznato oni organiziraju (ako izuzmemo hodočašća) samo ljetovanja za djecu poginulih HB iz DR.

Kao i kod upućivanja na medicinsku rehabilitaciju, mislim da bi ljetovanje / zimovanje HRVI-a ipak bilo u domeni lokalnih i područnih jedinica (grad, općina, županija), ali to opet ovisi o novčanim sredstvima s kojima raspolažu njihova tijela i, naravno, o socijalnoj osjetljivosti prema toj skupini stradalnika iz DR-a.

Kao primjer mogu navesti da u organizaciji Odjela za branitelje i udruge branitelja iz Domovinskog rata Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Grada Zagreba, svake godine tijekom srpnja i kolovoza te siječnja djeca HB i stradalnika Domovinskog rata Grada Zagreba, putem Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, upućuju na jednotjedno ljetovanje (u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom tijekom srpnja i kolovoza), odnosno zimovanje (na Sljemenu u Domu Crvenog križa, Hotelu Tomislav i Domu Izviđača, te u Novom Vinodolskomu u Odmaralištu Crvenog Križa i u Crikvenici u Odmaralištu Stoimena V. Nazora).

Neki gradovi i županije ne organiziraju ništa od navedenog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala,a bio sam u morh-u u 1.gbr i sada bi vodio sina(9 god)konačno na more ali su apartmani skupi,pa sam mislio....Znam da su nam nekad nudili taj hotel alam u baškoj vodi i nešto u orebiću,....Stvarno je jadno da nepostoji nikakvo odmaralište a toliko je toga jna imala(koliko samo na visu).Valjda je i to vlast prodala strancima.E da,iz Zagreba sam,pa ako tko zna nešto....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

siralex je napisao:

... E da,iz Zagreba sam,pa ako tko zna nešto....

 

U vezi pitanja o ljetovanju:

Kako sam u prethodnom postu naveo, ako je u pitanju ljetovanje tvojeg dijeta onda se, prije svega, obrati navedenom Odjelu za branitelje i udruge branitelja iz Domovinskog rata Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Grada Zagreba (ukoliko nisi zakasnio sa prijavom za ovu godinu), a ako je u pitanju vojno odmaralište onda svakako nekom tijelu MORH-a (Uprava, ured, Personalna uprava.

Pokušaj, ništa ne košta.

 

siralex je napisao:

A molim vas recite mi za ove braniteljske dionice kako ih mogu najbrže prodat(dali može prije 60 dana)

 

Vjerojatno misliš na udjele u Fondu HB - iste nije moguće prodati prije navedenog roka od 60 dana (koji se računa od dana podnošenja zahtjeva za prodaju).

 

siralex je napisao:

... jer sam mislio da ću dobiti dionice za hrvi ali izgleda da ništa od toga a otišao bi sa obitelji konačno na neko ljetovanje bar tjedan dana(za to smo se borili-žalosno)???

 

Ukoliko imaš utvrđen status HRVI-a i podnio si odgovarajući zahtjev dionice ćeš sigurno dobiti. Međutim, nije propisan rok u kojem HFP svojim rješenjem dodjeljuje dionice bez naknade, tako da to zna potrajati (mislim da se čeka oko godinu dana, računajući od podnošenja zahtjeva), ali tako je svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija