ricmi objavljeno: 30. lipanj 2008. objavljeno: 30. lipanj 2008. Radnik je dobio redoviti otkaz 28.09.2007 god.,te se od tada do 21.06.2008 nalazio na bolovanju te od tog dana teče 45.dnevni otkazni rok.Da li ima pravo na godišnji odmor za 2008 godinu? Citiraj
Afrika odgovoreno: 11. ožujak 2009. odgovoreno: 11. ožujak 2009. I mene zanima odgovor na ovo pitanje ja sam takoder na BO, i zanima me da li nakon otkaznog roka (otkaz mi daje poslodavac) imam pravo na GO. unaprijed hvala Citiraj
ude odgovoreno: 12. ožujak 2009. odgovoreno: 12. ožujak 2009. Poštovani! Otkazni rok se prekida korištenjem GO , korištenjem bolovanja . Poslodavac mora radniku omogućiti korištenje GO .Po korištenju svega što Vam proizlazi iz radnog odnosa tek tada Vam prestaje radni odnos . ,tek tada Vas poslodavac odjavljuje i zaključuje radnu knjižicu . Odjava zdravstvenog osiguranja i radna knjižica dostavljaju se u roku odmah radniku kojemu je prestao radni odnos . Radniku se moraju također dostaviti obračuni plaća , i u slučaju neisplate bilo plaća bilo naknada ti obračuni predstavljaju vjerodostojnu ispravu na temelju koje radnik može pokrenuti ovršni postupak i sjesti time poslodavcu na račun (po pravomoćnosti ovršne isprave ) Pozdrav ! Ude Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.