Jump to content

crveno zuto


dajana

Preporučene objave

Sinoć sam se vraćala sa posla, i vozila sam auto iza prijatelja. On se odvojio svojim putem.

 

Odjednom policijski kombi iza mene vozi i blica mi nekoliko sekundi, povucem se u stranu i vozim, smanjujuci brzinu, no prestigao me i upalio rotaciju te mi policajac koji je bio suvozac dao rukom znak da stanem. Bila sam zbunjena, cak i uplasena, nisam znala o cemu se radi da tako postupaju.

 

Stala sam i sjedila u autu, nakon nekih najmanje 5 minuta izlazi policijski sluzbenik do mog vozila i spustam prozor.

 

Zbunjena sam ga upitala o cemu se radi. Rekao mi je da sam vozila pricajuci na mobitel. Doslovno sam mislila da se sali, rekla sam mu da mobitel nije ni bio blizu mene, i da nisam pricala, nastavio me je uvjeravati, da bi mi pred kraj rekao: ''Ja sam vidio da se vi nesto dirate po glavi...Dobro, ajde to cemo vam oprostiti, onda ste prosli kroz crveno, molim vas prometnu i vozacku.''

Nisam mogla vjerovati sto on prica meni, rekla sam mu da je bilo zuto svjetlo, tocnije sa zelenog na zuto. Na sto je on odgovorio drsko i kolutajuci ocima da je bilo cisto crveno.

Otisao je u kombi i vratio mi dokumente, i suti. Upitala sam ga za prekrsajni nalog, na sto mi je rekao da ce mi stici kuci.

 

Prijatelj ce mi biti svjedok na sudu, on je prosao kroz zeleno, tako da ja nikako nisam mogla kroz cisto crveno.

 

I da spomenem, da su policajci stajali u bocnoj ulici na semaforu.

 

Zanima me samo da li pocijski sluzbenici usudjujem se reci smiju izmisljati gradjanima kazne.

 

Sto mi je najbolje ciniti, tj. kako da se zastitim od necega sto nisam ucinila??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najprije, žao mi je što ste postali žrtva policijskog reketa na cesti.

 

Kada vas zaustave policajci, obavezno tražiti na uvid policijsku značku i iskanznicu, po zakonu vam to moraju pokazati, te podatke pribilježiti da vidite s kim ste imali posla.

 

Nažalost, novi ZOSPC govori o prekršaju prolaska kroz crveno, kazni, ali i ne načinu utvrđivanja tog prekršaja (npr. o mjerenju brzine postoji pravilnik), nego se posredno iz Prekršajnog zakona može isčitati da bi postojao dokaz o prolasku kroz crveno, mora postojati neposredno opažanje.

 

Iskoristite prijatelja kao svjedoka, zatražiet sučeljavanje s policajcem radi ispitivanja kao svjedoka, i molite dragoga Boga da je sudac jedan od onih rijetkih kojima se fućka za normu, i sudi nepristrano i po zakonu.

 

Uostalom, kao što sam više puta ponovio, moramo se udružiti i zaštiti naša prava radi dobrobiti naše djece, barem.

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ono što je najgore od svega da su me policijski službenici doveli u stanje da ih shvaćam kao nužno zlo, a ne kao zaštitnike građana.

 

Aparat koji bi trebao biti u sluzbi građana djeluje protiv tih istih, naprosto sam jos uvijek u nekom soku od sinoc, ne mogu vjerovati.

 

Buduci da mi je vozacka prijeko potrebna za posao, dakle za egistenciju, nadam se da ce sudac biti na mojoj strani, te se brinem za sebe i buducnost moje djece.

 

Javim ishod, trenutno cekam prekrsajni nalog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Moj ishod:

Bila sam na sudu u Osijek dati iskaz, pozvao me sud u Vukovaru, jer se to tamo dogodilo, prvi put policijski sluzbenik nije dosao, pa sam pozvana i drugi put, i tada se odazvao. Sud je ostao pri izrecenoj kazni, dakle 2000 kn + 100 kn sudski troskovi, i sa tri mi smanjila na jedan mjesec bez vozacke. Ono sto sam vidjela na sudu da sutkinja jako dobro pozna policajca, također i on zna pola njih na sudu, što sam vidjela dok smo čekali da nas pozovu na gl.raspravu, jer je Vukovar malo mjesto.

 

E sad meni nije jasno kako da se žalim, jer prekršaj stvarno nisam počinila, a on bezobraznik rekao da sam u potpunosti stala na crveno i bez ikakvog razloga nastavila se kretati, također mi u presudi piše da sam bez i djece ( a imam bebu od 4. mjeseca ) i da primam porodiljnu naknadu od 2000,00 kn, također mi nije ni ponudila rad za opće dobro, nego mi piše rok uplate 8 dana ili se prisilno naplaćuje. Još ga je pitala za putni trošak, a ja dva puta dolazila iz Osijeka.

 

Da li netko ima primjer žalbe, bila bih mu zahvalna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaista je grozno pročitati ovakav ishod, nažalost u takvim se situacijama čini da samo kod nas takve stvari pod normalno prolaze.

 

Nisam siguran imate li kakve mogućnosti za daljnju borbu s vjetrenjačama... Možda ako postoji kakva uputa o pravnom lijeku?

 

Nadam se da će se uključiti netko tko ima više teorijskog i praktičnog znanja i pomoći Vam.

No ovog djelatnika bi svakako trebalo prijaviti internoj kontroli MUPa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svatko ima svoju istinu.

 

Policajac je dužan, kao svjedok, na sudu govoriti istinu.

 

Okrivljenik ima pravo se braniti na njemu povoljan način.

 

Ako imate saznanja da je taj policajac dao lažan iskaz, prijavite ga državnom odvjetništvu. Pošto se to djelo vodi po službenoj dužnosti, ukoliko se dokaže da ste vi tom prijavom dali lažan iskaz, protiv vas se može pokrenuti kazneni postupak zbog lažnog prijavljivanja.

 

Izvolite.

 

Onaj tko je pisao taj prekršajni nalog 2008. godine nije mogao znati da će te vi dobiti bebu u 2009. godini.

 

I za kraj, onaj tko vam da realan odgovor na ovdje postavljeno pitanje, nikad ne staje na stranu jednog sudionika, već provjerava i navode onog drugog.

 

U ovom slučaju je to napravio sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dala sam na sudu prije iskaz prije mjesec dana da ima dijete, a sutkinja mi napise u presudi da sam bez djece, dakle to je bilo ove godine.

On je moj prekrsaj utvrdio neposrednim opazanjem, znaci da nema dokaza, njegova rijec protiv moje, samo sto je on policajac koji vozi najnoviji audi A8.

 

Otici cu se posavjetovati sa odvjetnikom, jer nikad nisam dobila ni kaznu za parking a najmanje u jednom danu napraviti takva dva prekrsaja (mobitel i crveno) i to dok su oni stajali na semaforu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija