hmhm objavljeno: 1. srpanj 2008. objavljeno: 1. srpanj 2008. postoji li netko da mu je poznat podatak da sin roditelju ne može darovati motorno vozilo (automobil)? Ako da, kojimpropisom je to regulirano? Plaća li se kakav oblik poreza na takovo darivanje? Hvala! Citiraj
Milly odgovoreno: 2. srpanj 2008. odgovoreno: 2. srpanj 2008. Mislim da osobno vozilo možete darovati kome god želite, međutim darivanje podliježe plaćanju poreza u visini 5%. Ima doduše i nekakvih oslobođenja: Zakon o posebnim porezima na osobne automobile, ostala motorna vozila, plovila i zrakoplove(NN br. 136/02, 44/03, 95/04) (2) Posebni porez na promet iz članka 1. stavka 2. ovoga Zakona ne plaća daroprimatelj koji je u odnosu prema darovatelju u prvom nasljednom redu i nasljednik koji je u odnosu prema ostavitelju u prvom nasljednom redu. Više o svemu imate ovdje Citiraj
notarica odgovoreno: 2. srpanj 2008. odgovoreno: 2. srpanj 2008. A ja zaključavam vašu prvu temu, budući da ste ovdje postavili jasno pitanje i dobili jasan odgovor. Citiraj
rascal108 odgovoreno: 13. prosinac 2011. odgovoreno: 13. prosinac 2011. Poštovani, zanima me slijedeće: Ako neprofitabilna udruga dobije na poklon motorno vozilo, vrijednosti od oko 10000kn, da li se plaća porez na isto, znači porez na darivanje vozila i koja je situacija kod prijenosa, da li se onda plaća oboje ili kako?? Molim za odgovor, nije mi jasno kako to ide. Hvala puno. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.