Jump to content

piskaranje po radnoj knjižici


marija_1495

Preporučene objave

Tuži mi se danas frend da mu poslodavac, koji je inače prekršio sve moguće članke ZOR-a, prijeti da će mu u radnu knjižicu napisati "najgoru moguću karakteristiku". Zvuči partijski i meni osobno jako smiješno.

No, uistinu na kraju radne knjižice ima par stranica s naslovom BILJEŠKE.

Zna li netko, imaju li poslodavci pravo piskarati "karakteristike" po radnoj knjižici?

Ja mislim da imaju pravo napisati samo datum početka i datum kraja radnog odnosa te lupiti pečat tvrtke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko ja znam iz prakse i iskustva, nema poslodavac pravo unositi nikakve svoje opaske. Ima onaj dio o šifri radnog mjesta, poduzeće, početak i kraj radnog odnosa, pečat ili tako nekako i to je to. I meni su prijetili da će mi ne-znam-što-napisati, pa sam ja pitala kamo, na što je samo nastao muk i red psovki.

 

U onaj dio o bilješkama unose bilješke samo oni koj iti upisuju diplome ili neke druge tvoje kvalifikacije, dakle, moglo bi se reći vanjske instutucije, jel'te.

 

Netko je nešto slično već pitao, pa se sjećam da je bil odg.da poslodavac to niti ne smije, u smislu, ne smije ti smanjivati šanse za novo zaposlenje takvim postupcima.

 

A ako razmišljam logički, onda bi isto tako neki radnici tražili da im se preporuke pišu u knjižicu, a ja ne znam nijedan takav slučaj.

 

Blefira, nema straha. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa, pretpostavljam da je nešto slično kao za izgubljenu osobnu, zdrvastvenu....Narodne novine i to....jedino što onda trebaš na puno više destinacija, to sigurno, jer više tijela upisuje unutra podatke. Ono što znam zasigurno je da na njoj onda stoj ida je duplikat, dakle, uvijek će te netko pitati što se dogodilo sa originalom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija