Jump to content

moze li centar za soc rad , povjeriti djete ocu iz vanbracne zajednice mimo odluke suda r h


rican

Preporučene objave

molim Vas da mi odgovorite mogu li Centari za soc rad u Republici Hrvatskoj povjeriti djete iz vanbrace zajednice na skrb ocu mimo odluke suda, napomijem da je majka dijete napustila po samom rođenju a koje sam ja odgojio kao njegov biološki otac.

napominjem da je djete rodjeno 13.03.1995 god.početkom 1996.god sam podnio organu za starateljstvo zahtjev za starateljstvo nad mojim sinom. Rješenje o starateljstvu sam dobio u lipnju 1996 god nakon provedenog postupka po službenoj dužnosti. Napominjem da majka od rodjenja ne obilazi djete niti doprinosi njegovom izdrzavanju. Napominjem da sam odgajam djete bez ičije pomoćii da živimo u dvočlanom domačinstvu.Boravište majke je nepoznato što je dokazano odgovorom MUP-a ZE-DO Kantona Cenrtu za soc rad Zenica, jer je Centar za soc rad tražio od MUP-a da im dostavetražene podatke gdje se nalazi majka mog sina radi sređivanja pravnih imovinskih prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odluku o povjeri djeteta donosi sud (Vi možete pokrenuti postupak a Centar za socijalnu skrb će dati svoje mišljenje), pa je nemoguće da Centar zaobilazi odluku suda u ovom konkretnom slučaju.

 

 

Članak 100. st. 1. Obiteljskog zakona

 

Ako roditelji ne žive u obiteljskoj zajednici, sud će odlučiti s kojim će roditeljem dijete živjeti te odrediti način i vrijeme susreta i druženja djeteta s drugim roditeljem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako obzirom da već neko vrijeme pokušavate pronaći odgovor bacila sam oko i na Zakon o braku i porodičnim odnosima prema kojem je vjerojatno odlučeno o povjeravanju djeteta. Dakle, prema navedenom propisu u slučaju da roditelji ne žive zajedno odluku povjeravanju djeteta na čuvanje i odgoj donosio je organ starateljstva, odnosno centar za socijalnu skrb tako da vi sukladno tome i imate rješenje centra za socijalnu skrb. Prema istom propisu da bi roditelj bio lišen roditeljskog prava potrebna je odluka suda u posebnom izvanparničnom propisu. Kako sam vam već napisala u jednom ranijem postu majka i dalje ima roditeljsko pravao odnoso pravo na roditeljsku skrb nad djetetom bez obzira na odluku o povjeravanju na čuvanje i odgoj, a da takvo pravo ne bi imala odnosno da bi vi mogli samostalno donositi sve bitne odluke koje se tiču djeteta potrebno je provesti postupak lišenja roditeljske skrbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija