Jump to content

zakasnio na rok za mirovinu


brlog

Preporučene objave

ja sam kao maloljetan sudjelovao u DR, u HV-u sam proveo devet godina ( imao sam prekid od dvije godine da završim srednju školu od 1992-1994) nakon toga sam se zaposlio kao zaštitar i nije mi padalo na pamet da idem u mirovinu, radi kredita i neizvjesnosti, no 2005 sam pokušao suicid, psiholog me je pitao da li želim u mirovinu ja kažem ne, no vremenom moje psihičko stanje je postalo krajnje napeto pa sam se javio psihijatru i sada sam već 7 mjeseci na bolovanju, tu me tretiraju kao zadnje #OOPS# i šalju od vrata do vrata, čekam nekakav poziv za Invalidsku komisiju ali ne znam koliko ima svrhe jer je rok za prijavu odlaska u mirovinu istekao, kao zaštitara me izgleda više nitko ne želi takvoga, najvjerojatnije ostajem bez posla i bez ikakvog prava na mirovinu. Ima li netko što pametno za preporučit?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

brlog je napisao:

... čekam nekakav poziv za Invalidsku komisiju ali ne znam koliko ima svrhe jer je rok za prijavu odlaska u mirovinu istekao ...

Zakon (ZOMO) ne poznaje termin "rok za prijavu odlaska u mirovinu".

U ZOPHBDR-u je postojao rok za podnošenje zahtjeva za priznavanje statusa HRVI po osnovi oboljenja, ali to je nešto sasvim različito od mirovine.

Za odlazak u invalidsku mirovinu, osim određenog radnog staža, najbitnije je vaše zdravstveno stanje.

Ukoliko vještaci HZMO-a utvrde da je kod vas nastupila invalidnost moguće su dvije opcije: ili profesionalna rehabilitacija (ukoliko utvrde da postoji preostala radna sposobnost, a mlađi ste od 50 godina) ili odlazak u invalidsku mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija