ludigazda objavljeno: 7. kolovoz 2008. Dijeli objavljeno: 7. kolovoz 2008. Molim pomoc Napravio sam prekrsaj u 3.mj.2007 godine i dobio poziv od suda godinu i jedan mjesec kasnije.Uglavnom kazna mi je izrecena na 1000kn i oprostio mi je uzimanje vozacke jer sam obilazio na zavoju i preko pune crte.Na to sam pisao zalbu i jos nisam nista dobio. Sad me zanima kada meni nastupa zastara dali se to racuna od datuma prekrsaja ili dolaska na sud i dali je ta zastara za 2 ili 4 godine. Unaprijed zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
OKAN odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Apsolutna zastara nastupa u 3.mj.2007 godine. Pošto Vam je predmet na Visokom prekršajnom sudu RH, trebate znati da se za računanje zastare računa dan kada bude donešeno drugostupanjsko rješenje VPS RH, jer se taj dan računa da je postalo pravomoćno i izvršno, bez obzira kada će Vama i ostalim strankama u postupku biti dostavljeno to rješenje. Pozdrav. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ludigazda odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Joj sad mi nije nista jasno Kakva je to apsolutna zastara ako stupa na snagu tada kada sam napravio prekrasaj. Sorry na takvim pitanjima ali stvarno se nimalo nerazumijem u te zakone jos pogotovo jer se malo malo mijenjaju. Ako sam dobro shvatio početak računanja vremena zastare ce početi tek kad dobijem ovo rijesšenje na moju prvu žalbu i dali ću imati pravo opet na žalbu ako rješenje bude negativno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. ma omaška mu se dogoila, htio je napisati 2009. godine Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ludigazda odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. O super to sam i predpostavio ali ipak da provjerimo Znaci ako se nista do tada nerijesi slucaj ide u zastaru. Samo kad mi dode rjesenje opet dali cu imati opet pravo zalbe Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
OKAN odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Pardon apsolutna zastara nastupa 2009. godine, u to vrijeme važio je sada već zastarjeli Zakon o prekršajima koji je predviđao da je apsolutna zastara dvije godine od počinjenja prekršaja. Na rješenje Visokog prekršajnog suda RH nemate pravo žalbe, ono je kao sam Vam napisao konačno i izvršno. Pozdrav. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ludigazda odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Znaci ako mi rjesenje stigne do treceg mjeseca sljedece godine a vjerujem da hoce,ja tu nemogu nista,sto ako odugovlacim sa placanjem iste kazne do tog datuma zastare i mozda imam pravo neke molbe ili nesto slicno(da se nezove zalba ili prigovor) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marija_1495 odgovoreno: 10. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 10. kolovoz 2008. A da možda ipak platiš jer ti je prekršaj vrlo težak? I čak su ti oprostili oduzimanje vozačke. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ludigazda odgovoreno: 10. kolovoz 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 10. kolovoz 2008. Znam da je tezak prekrsaj,do sada u 5 godina ih nisam imao i nebi bio problem to platiti da neradim za placu od 1800kn,sada je 2100kn a oni me traze ukupno 1287kn da platim(tu mi je uracunat i putni trosak za policajca koji je dolazio na sud).Zato i ispitujem sve mogucnosti i prava koja imam. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.