Jump to content

Pogreška službene osobe - molim pravni savjet


htnet

Preporučene objave

Pozdrav!

Jučer sam parkirao automobil na mjestu predviđenom za invalide, i dobio sam kaznu od 700,00 kuna, a sve temeljem članka 82. stavka 1. točka 13. (trebala je biti 12.) Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

E sad, situacija je slijedeća:

1) Automobil je vlasništvo moje majke, koja je invalidna osoba i ima istaknutu naljepnicu na automobilu za invalidne osobe

2) Službena osoba (vjerojatno policajac) to vjerojatno nije vidio pa mi je ostavio Obavijest o počinjenom prekršaju na kojoj nema pouke o pravnom lijeku

što mi je činiti?

mislio sam nazvati policijsku postaju, reći da je vozila moja majka, dati podatke o autu, broj naljepnice za invalidne osobe, i nadati se da će biti susretljivi i uvidjeti svoju pogrešku.

Ako to ne upali, ne znam što da učinim, možda neku pisanu predstavku ili što?

Unaprijed zahvalan!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) što apsolutno tebi ne daje za pravo da se tim automobilom parkiraš na mjestima gdje je to drugima potrebno

 

2) nisam baš siguran da je službena osoba u ovom slučaju pogriješila. Ajmo pretpostaviti da te je itekako dobro vidio, da je napravio službenu zabilješku i ostavio kaznu. Što u tom slučaju? Svako laganje i tebe i mame pada u vodu kad ti ovaj da iskaz i uvalio si se u nešto što ti najmanje treba

 

 

Alde lijepo plati to što platiti moraš, jerbo se bez potrebe dovodiš u veću opasnost od ove koja ti se stavlja na teret, i nemoj više grubo iskorištavati nešto što ti bogu fala ne pripada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naljepnice koje označavaju da je auto vlasništvo invalida više ne vrijedi.

znak pristupačnosti,Županijskog ureda,vrijedi i ako ima taj znak kaži da si vozio mamu.Normalno ona to mora i potvrditi.

Na tehničkom pregledu dobiješ odnoso mama,malu naljepnicu sa brojem ,ako je oslobođena plaćanja cestarine.

To važi ako je invalid od 80% ,donji ekstremiteti i ako ima rješenje Ministarstva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je automobil vlasništvo tvoje majke koja je invalid kako si ti onda dobio kaznu? osim ako te policajac nije vidio kako parkiraš. po novome pravilniku naljepnice pristupačnosti glase na invalidnu osobu a ne na auto i propisano je kako trebaju izgledati i tko ih izdaje. prema tome postoje dvije mogućnosti:ili imaš staru nevažeću naljepnicu (pa bi kazna došla na ime vlasnika auta), ili te policajac vidio da si parkirao i ustanovio da nisi osoba čije ime je naljepnica izdana. u svakom slučaju si u prekršaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

a šta kada neko od, kako ih nazivaš,tatinih sinova voze oca invalida koji ima znak pristupačnosti.

 

jednostavno, ako tatin sin vozi tatu koji je invalid i parkira se na mjestu za invalide, onda je po zakonu, jer je to mjesto i ostavljeno da bi se tati koji ima nekakvu invalidnost, malo olakšalo kretanje.

no, ukoliko tatin sin vozi tatin auto sa naljepnicom, ali bez tate, onda čini prekršaj po zakonu, ali još više po moralu, jer je uzurpirao mjesto na koje bi stao neki drugi invalid. :-?:tikvan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija