Jump to content

Izgradnja kuće ili objekta(udaljenost od ulice)??


Zip

Preporučene objave

Daklem problem je slijedeći!!

 

Jedna parcela, jedan vlasnik i na njoj se nalazi starija kuća, za rušenje!!

 

E sad vlasnik je htio izvršiti parcelizaciju i od jedne parcele napraviti više, jedan parcela bi bila sadašnja kuća i prostor oko nje, a ostatak bi dao da se naprave tri ili dvije parcele bočno od postojeće ulice s tim da jedan dio zemlje da za put koji bi koristio kao pristup prema ove dvije ili tri parcele!!

 

Međutim, vlasnik je saznao u međuvremenu u jednom projektantskom uredu da postoji uvjet da se određeni objekti(kuće) ne mogu praviti na jednoj parceli 80 metara dalje od postojeće ulice, niti vlasnik ima zakonskih mogućnosti sam praviti svoju ulicu iz razloga što ulica mora imati prostor širine 12 metara, tako da san o tri parcele otpada iz razloga što se treća(najdublja parcela) ne može realizirati iz razloga što bi objekt bio preduboko u odnosu na postojeću ulicu!!

 

Drugo pitanje??

 

Ako sadašanja kuća ima građevinsku dozvolu a napravi se parcelizacija na dvije parcele(dva građevinska zemljišta), treba li ishoditi ponovo građevinska dozvola za kuću koja će se praviti od materijala dobivenog na temelju obnove(općina od posebne državne skrbi) nakon što se ukloni stara kuća??

 

Jer sam ja skužio "laički", ako ne radiš parcelizaciju, građevinksa ti ne treba, ako napraviš parcelizaciju, treba ti ishodit građevinsk dozvolu za obje parcele, prvi i onaj budući vlasnik druge parcele također ako želi pravit kuću??

 

Možete li mi pomoći jbt...??' :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. u građevinskoj zoni ne možete raditi parcelaciju bez rješenja za gradnju, ili utvrđivanje građ. čestice za postojeći objekt. kako postoje kriteriji o širini puta i udaljenosti objekta od puta to je sigurno građ. područje. možete provjeriti u uredu za prostorno uređenje

 

2. ako je kuća upisana u katastru i zk, ne bi je smijeli niti rušati bez građ. dozvole, niti renovirati, već samo adaptirati ( ne znam da li sam dobro klasificirala renoviranje i adaptaciju, ali u slobodnoj interpretaciji to je tako nekako). Jedino je plaćanje naknada za rješenje za gradnju nešto manje kod renoviranja ili proširenja postojećih legalnih objekata.

 

za poljoprivredno zemljište vrijede druga pravila, ali opet ima kriterija koje treba poštivati.

 

sve znaju urbanisti u urbanističkom uredu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija