Jump to content

Problem sa upisom u ZK - Molim pomoć!


Nea

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Trebala bih savjet u vezi sa problemom koji je nastao nakon što sam išla izvršiti uvid u zemljišne knjige,vezano za zemljište koje bi trebala prodati.

Imam oporuku i rješenje o nasljeđivanju gdje se vidi da je zemlja 1/1 na meni,i tako je provedeno i u posjedovnom listu,no međutim u ZK je upisana kao društveno vlasništvo sa pravom korištenja ( ?? ).Iz te oporuke postoje još 2 susjedna zemljišta kod kojih nema tog problema,(sve je u papirima čisto kao i u oporuci).

 

Što ja trebam sad napraviti (ako išta) da promijenim taj upis u ZK, da bi u listu B stajalo privatno vlasništvo?

Također, da li se to zemljište može prodati po sadašnjem stanju u ZK?

 

 

Unaprijed puno hvala na odgovorima i pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Naime, jedna nelogičnost koja me zanima, a odnosi se na sljedeće. Drugostupanjski postupak povodom žalbe na prvo stupanjsku presudu je završen. Presuda pravomoćna ,a kojom se, citiram: '' utvrđuje da je tuženik GRAD xy dužan priznati i izdati ispravu podobnu za prijenos nekrenika na ime i u suvlasništvo tužitelja, a koju će u protivnom zamijeniti ova presuda u roku od 15 dana.''

 

Nelogičnost je sljedeća:

- grad ne želi dati odnosnu ispravu podobnu za upis vlasništva, a zemljišnoknjižni odjel ne može (ili ne želi) uknjižiti vlasništvo nnekretnine na temelju presude koju je sam donio. A u presudi se navodi da će ako grad ne uzda podobnu isrpavu zamijeniti presuda. Kako to može biti da sud neće provesti uknjižbu na temelju presude koju je donio.

 

Ovaj predmet sam ja zastupao na sudu još prije godinu i po, kao apsolvent (z.z. oca) protiv grada kojeg je zastupala zamj.DO. Spor sam dobio i na prvostupanjskoj i drugostupanjskoj razini (podovom žalbe) pa bi volio da mi netko iskusniji kaže što dalje npraviti, budući da sam još nezaposlen i nemam nekih većih praktičnih iskustava.

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija