Jump to content

Djeca-škola


PrEsVeTli

Preporučene objave

  • 4 tjedna kasnije...

nonamee je napisao:

Pričekajmo natječaj Ministarstva branitelja, koji će biti objavljen sredinom 10. mjeseca.

Cujem da je objavljen natjecaj za stipendije,samo nemogu pronaci nigdje nista konkretno !?Sobzirom da imam dva skolarca(srednja skola)i po prvi put se susrecem sa ovom "problematikom"zamolio bih one koji znaju vise da kazu sto,kuda, kako i komu se treba obratit.Zahvalan! :misli:
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podrav !

Samo da pitam , jel imaju kakve šanse da stipendiju ili neku pomoć dobiju djeca koja imaju prosijek manji od traženog (3,5), a sve ostale kriterije ispunjavaju (dragovoljac , cenzus, HRVI), jer mislim da su njihova prva ugrožena. Da napomenem da ima djece koja pohađaju školu po prilagođenom programu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na stranicama MOBMS-a još ništa oko natječaja iz čega proizlazi da vjerovatno još nije niti raspisan. :-?

 

Postoje li kakve informacije hoće li i dalje postojati cenzusi ocjenski i financijski (pitanje za one koji su to već prošli) :misli:

 

Tako da mi koji bi po prvi puta pokušali ostvariti neku stipendiju za klince možemo :kavica::-D .

 

Ozbiljno, ako ima netko tko je uzastopce 2 ili više puta ostvario to pravo neka malo opiše koji su sve papiri trebali i na koliko je vrata trebalo pokucati te da li je drugi puta bilo potrebno manje papirologije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

marinko43 je napisao:

Molim odgovor od nekog ,da li dijete hrvi-a ima pravo na stipendiju pošto je upisalo prvu godinu fakulteta redovnog.

Koliko sam upucen narvno da ima ali, ako ispunjava ostale uvjete ka sto si cuo pricekaj jos 10-15 dana(dok se objavi natjecaj pa ces vidjet,zadovoljavas li kriterije!' ..Drzim ti "fige" :moli:
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo malo copy/paste u svezi stipendija:

 

Sedam tisuća stipendija više za školovanje Hrv. branitelja i njihove djece

Utorak, 30.09.2008.

ZAGREB - Broj stipendija iz Fonda za stipendiranje djece hrvatskih branitelja ove će godine biti povećan. Ukupno bi novac za školovanje trebalo dobiti 17 tisuća srednjoškolaca i studenata, djece hrvatskih branitelja.

 

To je sedam tisuća više nego lani, kazala je za Radio Mrežnicu potpredsjednica Vlade i resorna ministrica Jadranka Kosor.

- Prošle godine smo ukupno podijelili, i stare i nove, za srednje škole i fakultete, 10. 017, a ove godine vjerojatno više od 17 tisuća stipendija - dodala je Kosor.

Kada će natječaj za stipendije biti raspisan, još nije poznato, no Kosor kaže kako će to svakako biti prije nego se u Fond za stipendije u siječnju slije dio dividende iz Fonda hrvatskih branitelja. Ne precizirajući koje, Kosor je najavila i promjene kriterija za dobivanje stipendija.

- Očekujemo vrlo brzo i raspisivanje natječaja, odnosno moramo dodatno doraditi kriterije za one koji mogu dobiti stipendije, s obzirom na naše iskustvo iz prošlih godina. Ono što najavljujem kao dobru vijest, je da stipendije ostaju kakve su bile, znači relativno visoke, 400 kuna za srednje škole i 1.000 kuna za fakultete - najavila je Kosor.

 

Objavio: www.radio-mreznica.hr

 

Sad samo da izađe natječaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija