Jump to content

Apsurd ili ne?


ljut

Preporučene objave

Zanima me dali je ovo po propisu i dali je legalno?

 

Kažnjen sam od strane suda za prekršaje i to za prekršaj iz čl.18.st.1.Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji a po zahtjevu MUP-a dana 19.12.2006. zbog toga što sam se posvađao sa suprugom i što sam je ošamario,a zbog čega mi je i dan danas krivo i žao no šta je tu je. Kazna je iznosila 3000kn umanjena za 300kn a zbog toga što sam bio zadržan u pritvoru 48 sati do sprovođenja sucu pa je smanjena na 2700kn te sa još 200kn na ime sudskih troškova.

Iste nisam bio u mogučnosti platiti u predviđenom roku pa sam ih platio tek nedavno i mislio sam da je ta priča gotova. Međutim od strane MUP-a sam nekoliko dana prije nego što sam platio gore navedene kazne dobio identično riješenje kao i od suda za prekršaje prije gotovo dvije godine stime da su njihove uplatnice bile na iznos od 3000kn kazna i 310kn sudski troškovi,smatrajuči da je sud zbog mog kašnjenja sa plačanjem putem policije ponovo poslao isto riješenje i uplatnice ovo drugo sam zanemario i bacio misleči da je stvar gotova.

Ali kad sam neki dan dobio privremeno riješenje porezne uprave o povratu poreza u kojem stoji da umjesto prava na povrat u iznosu od 1356kn ja dugujem poreznoj još 1954kn i to zbog drugo navedenog riješenja MUP-a pa me zanima dali je to normalno da me i prekršajni sud i MUP kazne za isti prekršaj ili je ipak posrijedi pogreška?

 

Zahvaljujem Vam na objašnjenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vjerovatno se radi o nekoj zabuni.koliko sam shvatio u vašem slučaju je policija samo podnositelj zahtjeva u prekršajnom postupku pa može postojati samo jedno rješenje i to ono prekršajnog suda.a ukoliko ste uredno zaprimili prvo rješenje ne vidim razloga zašto bi sud pokušavao dostavu putem policije.

jeste li nakon uplate kazne i troškova dostavili sudu uplatnice?postoji mogućnost da ako niste dostavili uplatnice a sud nije dobio obavijest o uplati od FINE, nigdje nije evidentirano da ste platili kaznu pa vam to stvara probleme na poreznoj.-iako to nema veze s dupliranim rješenjem.u svakom slučaju provjerite na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija