Patre objavljeno: 14. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 14. listopad 2008. Moj stric koji nema djece niti žene, niti ih je imao, a osim mene ima još sestru i 2 nećaka želi sve ostaviti meni. Nepromjenive je odluke, pa me zanima obzirom na druge zakonske nasljednike da li je oporuka dovoljna i u kojem je obliku najpoželjnija (kako se radi o dosta čestica bila bi vlastoručno preduga)? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Patre odgovoreno: 14. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 14. listopad 2008. Još me zanima kako oporukom formulirati da se ostavljaju nekretnine koje stric još nije stekao rješenjem o nasljeđivanju zbog vrlo složenog postupka koji traje... Molim za pomoć zbog žurnosti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sizif odgovoreno: 14. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 14. listopad 2008. U oporuci se ne mora takstativno navoditi pojedinačne stvari koje će biti predmet nasljeđivanja pa vaš stric, u slučaju da svu imovinu želi ostaviti vama, mož u oporuci napisati da svu svoju imovinu ostavlja svome nećaku X.Y., odnosno vama. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 15. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 15. listopad 2008. Ostali nećaci i sestra nisu nužni nasljednici, te iz oporuke ne mogu tražiti nužni dio. Tako da stric može mirno napraviti oporuku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
renvoi odgovoreno: 15. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 15. listopad 2008. i još bi samo dodao da su roditelji Vašeg strica također nužni nasljednici ALI samo ako su trajno nesposobni za rad i nemaju nužnih sredstava za život. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.