Jump to content

Dogodila se tragedija!


fikus

Preporučene objave

Prije dva mjeseca u Istri dogodila se tragedija koja je nažalost ušla u svojevrsni zaborav. Pomorac je ipak uzeo oružje, ušao kod svoje bivše žene u stan, ustrijelio punicu i bivšu, a potom presudio i sam sebi. Dvoje maloljetne djece je preuzeo CZSS na skrb! Ovdje nije potrebno masturbiranje po nekakvim moralnim principima, nego appel svim očevima da nikad, BAŠ NIKAD ne pomisle na ovakvo "rješenje" svojih emotivnih problema i apel svim djelatnicima CZSS-a da svoj posao rade u interesu djece koja su najviše ugrožena razvodom braka i nesređenim emotivnim odnosima bivših supružnika. Apel svim majkama da dozvole očevima da viđaju svoju djecu i da djetetu omoguće njegovo pravo na oba roditelja! Bilo bi uputno i da Legalis da svoj doprinos u rješavanju takvih problema, upučujući na adekvatna rješenja i na mogućoj prevenciji ovakvih mogućih situacija, pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvenstveno sam za to da djeca imaju pravo biti sa oba roditelja jer kako god mi mislili, njima su oba roditelja ISTO važna. Ja sam sa uskoro bivšim suprugom tako dogovorila i vidim da je to na sreću prvenstveno našega djeteta. Zaista se ne isplati prepucavati preko malenih, jer oni nisu krivi za naše nesuglasice iako ponekad u tim malim, zgodnim, pametnim glavicama misle da je tako. Pozdrav od mame koja zna da njeno dijete isto toliko voli i tatu koliko voli i mene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Fikus,jeste li sigurni da je to istina?

Kako taj tragični događaj nije imao širi odjek u javnosti?

 

Sjećam se Pomorca i njegove teške obiteljske situacije.

Znam da je svoj slučaj iznio i u tiskanim medijima (Glas Istre ili Novi list),da se obraćao svim nadležnim ustanovama,CZSS,Pravobraniteljici za djecu.....

Na Legalisu smo svi pokušali pomoći.

Nažalost ipak nije prevladao razum.

Njegov čin je je za žaljenje i svaku osudu.Grozno...

Dvoje male djece je ostalo bez roditelja,dvoje siročića za cijeli život,a tek su ugledali ovaj svijet...Tužno,da tužnije ne može biti...

 

Evo linik ne njegov topić,pa tko je zainteresiran može pogledati:

 

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=19561&forum=21

 

Ova tragedija se sigurno mogla spriječiti.

Nije se dogodila u jednom trenutku,u afektu,predugo je trajalo da bi tako bilo,a sve nadležne institucije i ustanove su bile upuznate,kao i javnost....

Njegovo teško duševno stanje je bilo i kroz njegove postove lako prepoznati.

 

Zašto tragedija nije spriječena?

 

Nameće se samo jedan i logičan odgovor – zakazale su institucije i ustanove sustava

Znali su za složenost situacije i morali su predvidjeti i ovakav tragičan kraj,poduzeti sve mjere da se spriječi najgore.

Iz njegovih postova je vidljivo da je nailazio na svakom koraku na prepreke i nezainteresiranost onih koji po svom položaju trebaju djelovati i pomoći da se zaštite zakonska prava djece.

Osuda postupka koji je doveo do tragedije ne može time biti umanjena,ali cijelom slučaju daje jednu savim drugu dimenziju koja nas sve mora duboko zabriniti.

 

Ako sustav nije u stanju štiti i zaštiti prava jedne izuzetno vulnerabilne skupine,a to su djeca,opravdano se postavlja pitanje opstanka istog.

 

Čemu uopće služe CZSS? Što rade osobe zaposlene u toj ustanovi? Poštivaju li i provode li zakone ove zemlje,a posebno u djelu koji je u njihovoj nadležnosti? Imaju li advekvatno obrazovanje i stručnost za rad koji ima je povjeren? Kolika je njihova ''zasluga'' za ovaj tragični slučaj,a također i odgovornost? Do koje razine seže odgovornost za sve učestalije tragične događaje?

Sada je sve prekasno za Pomorčevu djecu i njega samog,ali možda nije za ostalu djecu u ovoj zemlji...

Ne trebamo se pitati: ''Kome zvono zvoni?'Uvijek zvoni svima nama i cijelom društvu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prestrasno!

 

Vidi se iz postova na linku kojeg je Canis dao, da je covjek bio u ozbiljnom problemu. Ali da je struka odradila posao bar koliko-toliko korektno - mogla se izbjeci ova tragedija i sve ono drugo sto je tome prethodilo.

 

Sramota za struke koje su imale udjela u tome!

 

Tragedija za tu djecu...

 

Tragedija za sve one koji moraju "trpjeti' zbog ovakovog rada odgovornih institucija...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osobno sam s njime kontaktirao nakon onih postova, nastojeći mu pomoći verbalno. Događaj se desio u Puli, a na njegov broj se javio nepoznati glas koji mi je to sve rekao! To je bilo u Večernjem listu (moram vidjeti točan datum), udarne vjesti na Dnevniku HRT-a i neko vrijeme na internet portalu t-portal.hr! Evo toliko je to što ja znam o njemu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Fikus, ili administratori ove stranice, molim vas da objavite konkretan link na vijest koju spomenuti korisnik ovdje objavljuje, jer se na internetu pojavljuje samo ovakvo ubojstvo u Borovu naselju a nista slicno ne postoji za Istru. Da ne spominjemo da Glas Istre nije uopce upoznat sa slicnim tragicnim slucajem, iako su u 10. mjesecu 2007. zaista pisali o cijeloj prici koju je tada i ovdje predstavio Pomorac. Zelimo konkretne informacije a ne traceve pa da vidimo jesu li zaista drzavne sluzbe zatajile i je li zaista pomorac na crnom trzistu kupio 47.

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moderatori vam ne mogu trenutno dati neki poseban link na novinske članke i vijesti osim za slučaj da ga nađu kao i svi drugi ljudi koji na njega na internetu naiđu. Zadnje vijesti o ubojstvu i samoubojstvu a da su u pitanju obiteljske veze među osobama je ono koje datira od 7. listopada 2008. u Puli.

 

Ne raspolažemo informacijom ni gdje ni kada se uopće dogodila priča iz vijesti pri otvaranju ove teme, niti gdje je, kada i je li objavljena takva vijest negdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem. Prema dostupnim podacima koje ste iznijeli ovdje te onima koje je iznio Fikus, uz to pregledavši prošlogodišnje postove Pomorca, moram reći da se NE RADI o istoj osobi i o istom slučaju. Pomorac je imao kompliciranu obiteljsku situaciju koja, na sreću, nije završila ovakvom tragedijom kakva je zadesila dvoje malene djece prije nekih mjesec dana. Ova dva slučaju nisu povezana, radi se o potpuno drugim osobama. Stoga zaključujem da je Fikus nešto krivo povezao. To je sve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija