Jump to content

savjeti sa seminara !!!!!!!


anonimno

Preporučene objave

HEJ VI, CIJENJENE KOLEGE, DA LI JE ITKO OD VAS PRISUSTVOAO SEMINARU ZA DSI 4. I 5. 10. U SREDIŠNJEM UREDU? POLAŽEM ISPIT 21.10. . VEZANO ZA PREDMETE IZ KOJIH POLAŽEMO; ŠTO SU PREDAVAČI NA SEMINARU ILI ISPITIVAČI NA ISPITU REKLI DA JE NAJVAŽNIJE ZA POJEDINI PREDMET? POSTOJE LI PITANJA ILI STVARI KOJE GOTOVO SVAKOG PITAJU?DA LI SE MOGU NAVODITI SAMO NATUKNICE ILI JE POTREBNO DETALJNIJE IZLAGATI?PO KOLIKO POLAGAČA ISTODOBNO ODGOVARA PREDMET ILI SVATKO POSEBNO ULAZI ZA ODGOVOR? MOŽDA SAM VAM PRENAPORNA, ALI ZNAJTE DA SVAKI VAŠ SAVJET ILI SAZNANJE NAMA DOBRO DODJE. veliki pozdrav Vam šaljem i pošaljite odgovor. :-o:-):-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam što su predavači rekli, ali mogu odgovoriti na dio pitanja:

- ne znam u kojem smislu mislite navoditi natuknice, ali mislim da pitate da li vaši odgovori moraju biti detaljni ili ne? Jel tako?

To vam ovisi o ispitivaču i predmetu koji ispituje. Isto tako ovisi koliko je predmet važan za vaš posao, kakvu stručnu spremu imate i sl.

Ako npr. radite na poslovima u kojima puno primjenjujete ZUP, računajte da vaši odgovori moraju biti detaljni.

Ako imate visoku stručnu spremu, vjerojatno će osoba sa srednjom npr. morati samo nabrajati neke stvari, a vi ćete morati pobliže objasniti što vas se pita.

- istovremeno može polagati iste predmete jedan ili više kandidata. Ovisi o ispitivaču.

Neki ispitivači mogu pitati i 5 kandidata istovremeno, neki samo jednoga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:xwave: :xwave: Bambi hvala ti na odgovoru, Ispit polažem 21.10.2005., za 2,vrstu zvanja, ekonomske sam struke, Učila sam po zakonima i po skripti, ipak sam još uvijek nesigurna da li ću znati na ispitu. Inaće, zanimalo me je recimo po koliko pitanja pita iz Ustavnog uređenja i Sustav drž. uprave, i koja pitanja su to koja se uglavnom ponavljaju. Iz ZUP-A, ZUS-A koliko pitanja cca. Uredsko poslovanje koliko pitanja odprilike pita ispitivač itd? hvala ti i sorry!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško je odgovoriti na to pitanje jer stvarno ovisi o ispitivaču. No, uglavnom niti jedan ispitivač ne pita više od 5-6 pitanja.

postoje ispitivači koj "brzinski" ispituju tj. nižu pitanja i ne sačekaju do kraja odgovor ako počneš dobro odgovarati

postoje ispitivači koji se "zakače" za jedno pitanje i o tome razglabaju pola sata

 

Budući da ima puno ispitivača i puno komisija sigurno je jedino da će svaki ispitivač ZUP-a npr. pitati načela ZUP-a, rješenje i zaključak, dokaze u postupku (osobito uvjerenja i isprave), sastavne dijelove rješenja, žalbu, rok za tužbu Upravnom sudu i slično

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija