Jump to content

Državni inspektorat i autorski ugovor


Dejov

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Vjerojatno ste čuli da je po najnovijem zakonu RH ograničena sloboda uporabe fotoaparata i videokamera na vjenčanjima... Naime, fotografiranje i videosnimanje ovakvih i sličnih manifestacija na javnim mjestima (mislim da su privatna vlasništva izuzeta) nije dozvoljeno ˝smrtnicima˝ (heheh) tj. onima koji nemaju obrtnicu iz spomenutih djelatnosti... Nemam točan citat zakona, i na tome se ispričavam, ali siguran sam da ovakav zakon postoji i ne tiče se samo fotografije i videa već i kolača i koječega drugog... Naime, bavim se fotografijom i snimanjem i iako nemam obrtnicu, moj prijatelj bi silno želio da mu ja snimam i fotografiram vjenčanje...

 

Moje pitanje jest; može li se ovome doskočiti zakonom o autorskom djelu, s obzirom na to da se njime plaća porez državi, i bi li ga inspektorat uvažio na licu mjesta ili bih svejedno dobio kaznu/sudski poziv/što god se već dobiva...? Moooolim vas za pomoć.. Od srca hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija