Jump to content

otkaz za vrijeme uredno prijavljenog bolovanja


marryah

Preporučene objave

pozdrav svima.moja rođakinja sprema se u invalidsku mirovinu i o tome je uredno obavijestila predpostavljene u 1. mjesecu 2008 i tom prilikom zamolila isplatu otpremnine.na mnogobrijne molbe i zalbe pozvali su je iz radne organizacije da dođe u roku odmah. ovdje bih istaknula da je gospođa preboljela više malih ali učestalih moždanih udara te je u tom trenutku bila sama i pod uticajem lijekova nesposobna za odlučivanje, bez novaca itd. u radnoj organizaciji su joj 2 osobe iz kadrovske službe ponudule sljedeću nagodbu: otpremnina će joj biti isplaćena odmah ako se odrekne korištenja godišnjeg odmora i otkaznog roka što je ona u gorenavedenom stanju i potpisala pošto je ionako bila na bolovanju za koje je mislila da ćr trajati i dalje. kad novac ni nakon par dana nije sjeo nazvala je osobne dohotke gdje joj rečeno da su oni dobili direktivu da joj isplatu izvrše nakon 15 dana dok "ne prođe otkazni rok" dalje se gđa ipak stigla žaliti 15tog dana (subota)pismenim putem s povratnicom. a kad je donijela doznake o nastavku bolovanja rekli su joj da je potpisala raskid radnog odnosa s 02.10. 2008. godine i time izgubila sva prava? tražim dobrog odvjetnika koji bi ju zastupao u mogućem vanparničnom a po potrebi i parničnom postupku.ističem da je firma prva poništila dogovor i time ga sama poništila.tražimo dobrog odvjetnika i bilo kakve savjete.unaprijed hvala svima. pozdrav marryah

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

ne navodite kako se Vaša rođakinja odrekla navedenih prava? U pisanom obliku ili usmenom? POtrebno je da svaka nagodba bude sklopljen au psianom obliku. Napominjem da se prava na korištenje godišnjeg odmora nitko ne može odreći, pa čak ako je takva izjava i dana, ona je ništava.

 

Moje daljnje pitanje je što je to Vaša rođakinja potpisala? Moguće da joj je podmetnut papir u kojem ona sama daje otkaz.

 

A kada radnik sam daje otkaz, onda nema pravo na otpremninu. Nadalje, otkaznog roka se mogla odreći tek kada je otkaz dan, jer je tek tada stekla pravo disponirati pravom odricanja od otkaznog roka.

 

No, da bih Vas dalje mogao podrobnije savjetovati, morao bih vidjeti dokumentaciju koju Vaša rođakinja posjeduje ("zamolbe" koje je slala poslodavcu, kao i dokumente koje je potpisala), pa o tome ovisi daljnji tijek postupka.

 

Također je bitno reći, da se vaša rođakinja mora javiti ODMAH odvjetniku radi zaštite svojih prava jer teku rokovi koji se ne smiju propustiti, a ako se propuste (konkretno, radi se o roku od 15 dana od otkaza), gubi se pravo na pokretanje sudskog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija