Jump to content

Zanemareno dijete??!


pekmezodsljiva

Preporučene objave

Moze li mi netko reci definiciju sto je to zanemareno dijete??'

Naime imala sam danas neugodnu situaciju..pozvana sam u PP u svom mjestu na informativni razgovor sa svojim 12-godišnjim sinom.Pitala sam sina odmah što se dogodilo i je li što skrivio ili vidio neku lošu radnju,na sto je on niječno odgovorio.

Po dolasku u PP,doznala sam da je majka jednog dječaka prijavila telefonski da je moj sin počupao njenog sina na što je moje dijete tvrdilo da taj djecak bio izuzetno bezobrazan i pogrdno se izrazavao pa su ga jednostavno djeca, medju kojom je bio i moj sin,protjerali sa terena gdje su igrali nogomet ali da nije bilo nikakvog fizičkog kontakta.

Ok, sve je ostalo na "litaniji",što bih mu i ja vjerovatno rekla.

Tada u pricu dolazi policajac koji je u 2 navrata bio kod nas u kuci po sluzbenoj duznosti,da bi uzeo izjavu mog djeteta koje je bilopretuceno i vodila sam ga na traumatologiju(imao je lakše tjelesne ozljede).

Hladno mi je i bez uvoda rekao da sam zapustila dijete,da mi je dijete prepušteno ulici,da me zatekao u krevetu u zamračenom stanu u 14h kada je dosao po izjavu (imala sam virozu), a drugi put kada je dosao(nenajavljeno)dijete nije bilo doma vec u igraonici a ja ga nisam mogla dozvati jer nema mobitel.Na kraju je rekao da ce me prijaviti u CZSS,neka me oni prate.

Spadam u jednoroditeljske obitelji i imam jos sina od 19 god i kći od 15 godina,svi su dobro uhranjeni,cisti,uredno pohadjaju školu,prolaze sa dobrim ili vrlo dobrim uspjehom,ja sam im na raspolaganju cijeli dan,ne izlazim naveče, ne pijem, ne drogiram se...a ovakav bezobrazni stav policajca me razjario i povrijedio do beskraja.

Molim vas da mi kazete kako da se postavim i obranim svoje majčinstvo od nekog tko je tek izašao sa fakulteta i pokusava mi ga osporiti? :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napisati pismeno sa svim bitnim elementima i argumentima iz kojih je razvidno da se radi o krivoj procjeni policajca (navesti datum ozljede vaseg djeteta, to da je isti sudjelovao u obradi tog slucaja, itd...)

uputiti ga sefu policijske postaje ili uprave gdje se dogodila prijetnja tog istog policajca, preporuceno s povratnicom,

u tom pismenu cete ga informirati ali i zamoliti da obavi provjeru vasih navoda te da vas izvijesti o onome sto je poduzeo, jer smatrate da se radi o povredi ovlasti policajca.

Policajac ne bi smio neargumentirano prijetiti prijavom Czss.

To svoje pismeno cete cuvati u slucaju da vas ta individua (koja je trenutno policajac) zaista i prijavi Czss.

U pismenu takodjer navedite da smatrate vasom gradjanskom duznoscu informirati nacelnika o ponasanju policajca, kako bi on bio potpuno upoznat sa ponasanjem svojeg djelatnika (mozda mu to bude koristilo ako se jos netko zali).

Sa svoje strane, ne strahujte - jer je bas vjerojatno i bio "cilj individue problematicnog ega" da vas zastrasi.

Upozorite svojeg sina da se kloni problematicnih situacija, pogotovo da ne sudjeluje u masovnim odmazdama grupe protiv jednoga - bilo verbalno ili tjelesno. Takodjer mu skrenite paznju da su policajci ljudska bica, koji grijese, i da se kloni svih situacija u kojima bi onaj isti policajac mogao neku informaciju upotrijebiti protiv njega. Vase dijete mora znati da se i bezazleni propust djeteta moze upotrijebiti protiv roditelja koji zivi sam s djecom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nemojte me krivo shvatiti, ali ne vidim što je toliko strašno u tome da Vas policajac i prijavi CZSS-u. pozvat će Vas na razgovor i ustanoviti da Vam djeca nisu zanemarena, te zaključiti da nema potrebe da Vas "prate", tj. da Vam postave nadzor nad izvršenjem roditeljske skrbi. koliko mi je poznato, na razgovorima se vodi zapisnik i donosi pismeno rješenje koje se i Vama dostavlja, pa ćete imati pisani dokaz relevantne državne ustanove da ste skrbna majka, s kojim dotičnom policajcu (koji, uzgred rečeno, nema nikakvih znanja kojima može ustanoviti da li su Vam djeca zanemarena ili ne, jer bi u protivnom bio psiholog, a ne pozornik, pa to slobodno doživite kao puko laprdanje) možete mahati pred nosom ukoliko Vas ikad više pokuša zastrašiti centrom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Priznajem da sam "ispalila",jer vem ne mogu opisati koliko me povrijedio taj policajac svojom izjavom...sama sam sa djecom 11 godina, slabijeg smo imovnog stanja i kroz zivot sam se napatila da se moji ne bi razlikovali od druge djece jer ionako su vec zakinuti za one price "što smo radili sa tatom" i "moj tata mi je popravio ili kupio..."...Dakle 11 godina sam i otac i majka, mozda sam i umorna od svih zivotnih nedaca, problema i sve gore situacije i tada kada mi netko kaze da je moje dijete zanemareno, JAKO BOLI...hvala vam na odgovorima i uputama, sačekat cu da se situacija razvije, jer smatram da se nemam čega sramiti,niti strahovati jer sam svojoj djeci pruzila i vise od svojih mogucnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa vi ste hrabra majka i borac ste. dajete sebe 100% i netko vas je povrijedio jasno da BOLI, ova epizoda u životu proći će i vi ćete biti još jači i izdržljiviji jer samo majka za svoje dijete se može odreći svega i učiniti sve. Mi smo još živimo na tvrdom Balkanu i majka sama s djetetom je nezaštićena i često se misli kako se s njom može kako hoće ali ustrajte za svog sina. On u vama vidi snagu, i znajte da dijete uču po modelu roditelja. Ulaganje u djecu je dugotrajan posa.. Vječna briga i neizvjena radost. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jer samo majka za svoje dijete se može odreći svega i učiniti sve. Mi smo još živimo na tvrdom Balkanu...

 

 

ispričavam se postavljačici upita što ću oftopičariti, ali ne mogu se suzdržati a da ne prokomentiram da ćemo uz ovakve konstatacije i izjave poput one da će "otac shvatiti kako dijete nije igračka", pa će, valjda, sam odvesti dijete majci, čineći tako, za razliku od neprosvjećenog suda, jedinu razumnu i ispravnu stvar, zauvijek ostati na tvrdome Balkanu bez ikakve šanse da ikad odgojimo sretne generacije koje će biti savjesni i dobri roditelji. :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija