Jump to content

Bitne povrede kaznenog postupka


Lakonogi

Preporučene objave

Sutkinja je na glavnoj raspravi odbila prijedlog tužitelja da se saslušaju neki svjedoci, a tom prilikom je rekla da će razloge svoje odluke obrazložiti u presudi. Budući da se u presudi to ne spominje, radi li se o bitnoj povredi kaznenog postupka?

 

Cijeli postupak vodila je sudska savjetnica u ime sutkinje koja je presudu potpisala. Ne samo presudu, već i zapisnike sa svih rasprava. Ime sudske savjetnice nigdje se ne spominje, a činjenicu da znam da je to sudska savjetnica mogu zahvaliti samo slučajnoj okolnosti da znam identitet kako sutkinje, tako i sudske savjetnice. Svatko tko ne bi osobno poznavao makar jednu od te dvije osobe, na mom mjestu bi bio uvjeren da je osoba koja je vodila cijeli postupak sutkinja koja je potpisana.

Da li je to u redu, ili je negdje trebalo biti naznačeno ime sudske savjetnice? Radi li se možda o bitnoj povredi kaznenog postupka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što se tiče odbijanja dokaznog prijedloga saslušanja svjedoka prvenstveno se radi, po mom mišljenju, o nepotpuno, a slijedom toga i moguće pogrešno utvrđenom činjeničnom stanju kao žalbenoj osnovi, pa se u žalbi treba navesti na koje okolnosti bi ti svjedoci iskazivali i kako bi temeljem tih iskaza došlo do drugačije odluke suda

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija