Jump to content

očajna majka


mayyya

Preporučene objave

Poštovani!

Njprije Vas lijepo pozdravljami molim za pomoč,savjet bilo što.Naime bili smo na nadopuni vještačenja u našoj poznatoj poliklinici.Tamo su mi rekli da su poslali kaznenu prijavu da emocionalno zlostavljam dijete,što znači da sam branila sustere sa ocem, a otac se nije pojavljivao, samo je pitao preko nadzorne osobe dali je dijete spremno na odlazak k njemu u drugu državu.Npominjem da su se susreti sve vrijeme osim zadnjih godinu dana odvijali na našem terenu.Dijete nikada nije nočilo kod njega sada ima deset godina.U klinici je sada bio i tata ,gdje mi je pred njima rekao da mu dojde da mi iza čoška spuca ti metka u glavu,meni su rekli da če mi oduzeti dijete staviti me u zatvor a dijete dodijeliti ocu kojeg nije vidio zadnjih godinu dana ili ga staviti u dom.Kada sam ga pitala zašto nije dolazio rekli su da sam ja kriva za to da sam maligna jer spomijnrm uzdržavanje za dijete koje on nije plačao sedam godina ,u međuvremenu prije pet godina sam dijete stavila na svoje prezime jer je on izjavio u CSK.da ukoliko ostanemo živjet i Hr,da se odriče dijeteta,za to su mi rekli još jednom da sam maligna.Pitam Vas dali oni imaju pravo mene toliko ponižavati.Dali sam ja stvarno toliko nekritična do cijelokupne situacije.Dijete je izjavilo da prilikom zadnjeg susreta mu je tata pokazivao pimpeke na laptopu i da ne želi ići k njemu jer ružno govor o mami,i da želi ostati kod mame .Oni su toliko vršili pritisak na mene i dijete (svi smo bili skupa u sobi)da je dijete na kraju kada je vidjelo da može završiti u domu i da mama može iči u zatvor pristalo da ode kod njega na idući vikend.Iskreno me je strah, a meni su rekli da ga ja odvedem u drugu državu jer ako tvrdim da nisam spriječavala kontakte ću to i napraviti za dijete.Na što sam naravno prsitala,Dali se siječate slučaja Voschion koji je ubio petoro ljudi?Iskreno strah me je da ga ne vrati mali ima dvojno državljanstvo.Očajna sma da se tako ponašaju ,kao da sam kriminalac,da sam nekopententan roditelj.Dali je moguče da su svi zakazali učitelji,treneri svi kji nas okružuju koji nas poznaju.Svi se izčuđavaju rekli su ovo je gore nego u filmu.Moram još i to reči ,da mu je tata pred njima još i to rekao da "sine ukoliko ne budeš htio dolaziti ja ču ti to narediti jer sam ti otac i ti to moraš".Niti tu nisu odreagirali.Zakazali su nam termin nakon ispoštovanog vikenda i tek onda če napisati nalaz i poslati ga sudu.Što mi je činiti kome da se obratim,dali ima još takvih roditelja koji se ne usude progovoriti,što rade ustanove :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da budem iskren - ne vjerujem 100% u sve što ste napisali.

 

U poremećenim odnosima partnera ili supružnika uvijek prorade emocije, javlja se jako puno zlobe i sve se to prepucava preko djece.

 

Da se razumijemo, ne vjerujem da je 'druga' strana 'sveta'. No, navodno pokazivanje eksplicitnog pornografskog sadržaja maloljetnom djetetu bez sankcija, takve izjave kakve navodite u pristustvu svjedoka, sve mi to ne izgleda moguće jer bi povlačilo sankcioniranje policije ili drugih mjerodavnih organa.

 

Koja državna institucija bi smjestila jednu majku u zatvor bez razloga. Stoga, dajte se malo skulirajte.

 

Stoga, moj je savjet da ako postoje takve činjenice koje navodite da angažirate odvjetnika te da se obratite policiji. No, ako ste sve to izmislili, onda trebate sami razmisliti o svojim postupcima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Horor!eto kako mi ova vasa prica izgleda a prepostavljam da je vama takav zivot trenutno.Nemam nikakvog pravog savjeta za vas samo vam zelim rac da vam drzim fige da to rijesite.jeste li se kome zalili,po prici izgleda da ste imali posla sa nekim cudnim ljudima ,po praksi psihologa kad se dijetetu ne dopusta vidanje,il lose prica o drugom roditelju ....to zovu emocionalno zlostavljanje dijeteta.Bili vi maligni il ne njegovo je da uzdrzava dijete a prijetnje koje je izjavio pred dijetetom su vise neg zlostavljanje vas i dijeteta i ja bi vam preporucila da ga prijavite jer to je stvarno zlostavljanje .Zalite se i trazite izuzece tog vjestaka.Ja osobno al kazem kao osobno znaci nisam pravna osoba sto znaci da vjerovatno grijesim,ne bih pustila dijete s njim preko granice i prijavila bi ga za prijetnje sebi i dijetetu i zbog otimice i straha za dijete trazila bi posrednika za susrete oca i sina.Odi vjerujem da ce te dobit kakav pravni sasvjet,al sta je s vasim odvjetnikom,jeste trazili savjet?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerijte mi da nisam ništa izmislila.Imam odvjetnika i on nema riječi na to.Ta poliklinika je vrlo moćna,a moj bivši ima mnogo novaca,prije nego što smo trebali ići kod njih smo tražili ja i moj odvjetnik na sudu drugu polikliniku,.Zašto?zato jer su ovi napisali nalaz a da mene i dijete nisu vidjeli,i to sam ih pitala dali se to tako radi u praksi a njihov odgovor je bio da da.Prije par godina,napisali su da je dijete predavano ocu u masnicama a imamo nadzornu osobu koja je rekla da je to izmišljotina i da je ona predavala dijete i da ga nikada nije vidjerla u šljivama.Zato smo u samom startu tražili drugu kliniku i nisu nam dopustili.Zato sam tako očajna jer i da zovem policiju,to su moje riječi protiv njihove ,proglasiti če me ludom.Rekli su mi da njihovo vještačenje neće niti bog u Hr.pobiti.Zato sam tako očajna jer i ja imam taj njihov nalaz gdje su to napisali ali tada ja i dijete nismo bili tamo.KOme da se obratim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nevjerovatno,al sta je tu je draga mayyya,borite se rukama i nogama.Nema toga tko ne moze pobiti bilo kakvo vjestacenje,prepostavljam da vam je novcana situacija losa al posudite i nadite ocito odvjetnika koji ce imat nesto za reci,shvatite to kao ulaganje u buducnost,Trazite novo vjestacenje u nekoj drugoj klinici imate pravo na to i kao sto ste imali pravo odbiti vjestaka koji vam je dodjeljen,trazite drugo misljenje,to je u mojem slucaju upalilo jer je vjestak koji mi je bio dodjeljen bio pristran drugoj strani(prijatelj) podite ponovo u centar i ulozite pismenu zalbu na prijetnje sebi i zastrasivanje dijeteta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovoj situaciji vi se mayyya trebate dobro informirati o pravima vaseg djeteta, vasim, ocevim, i sukladnosti ili razlicitosti pravnih sustava dviju zemalja - Hr i te druge zemlje.

 

Prije svega nastojte sami sa sobom poredati razloge zbog kojih ne zelite susrete oca s djetetom. Sve razloge tipa - tata mu daje da jede previse cokolade, dijete po cijeli dan bulji u TV ili igra igrice, ili ne daje mu zdravu hranu jer ste vi vegetarijanka a on mesozder,ili obrnuto, nastojte potisnuti.

Bez obzira koliko je leso povrce zdravije od klobasa, nemojte o tome...

Svaki je roditelj emocionalno osjetljiv u situaciji kad mu se cini da mu je dijete ugrozeno. Ali vi sada trebate reagirati samo na ozbiljne opasnosti za dijete a ne na svaki detalj. Ako je prevelika kakofonija, ne cuju se prave prijetnje koje ugrozavaju dijete. Za to sto vi opisujete kao "susret" u toj instituciji, meni je "kaos" najprimjerenija rijec.

Sto vas odvjetnik ima samo kolutati ocima? Kako to da nitko nije zatrazio prekid susreta u trenutku kad neki zaposlenik govori kako vi mozete (potencijalno i hipotetski) zavrsiti u zatvoru a dijete u domu? Zasto dijete u tom trenutku nije izvedeno van prostorije, pa naknadno uvedeno kad se situacija smirila?

Zbog cega niste vec pismeno reagirali na nestrucno vodjenje vjestacenja? Savjetujem da procitate tolike brojne teme objavljene na legalisu u kojima se stalno vracamo na isto - pismeno komuniciranje!!!

Napisite deset suvislih recenica o tom susretu, postavite dva ili tri pitanja, nek' to pregleda vas odvjetnik cisto forme radi, i posaljite to preporuceno s povratnicom. Ne radi se tu o velikoj mudrosti. Samo sistematicno odradjivati svaku prepreku!

 

Osim sto se mozete zaliti na njihovo vjestacenje i misljenje pred onom instancom koja je to trazila, vama nitko ne brani priloziti nalaze nekog drugog vjestacenja. Mozete priloziti i misljenje psihologa, ne samo sudskog vjestaka.

 

No u toj citavoj zbrci cini mi se vrlo bitan aspekt zastite djeteta kad bude isao u tu drugu zemlju. Legalis vrvi pogreskama psihologa i socijalnih radnika koji nemaju pojma o svojoj struci u svojoj zemlji, a sigurno jos manje znaju o pravu opcenito, pa jos u nekoj drugoj drzavi.

 

Tko garantira da ce dijete vratiti? Da li cete vi moci biti "tamo" i da mozete vi nazvati dijete telefonom i da dijete moze nazvati vas - npr. da ima mobitel i da mu ga se ne oduzme tj. da ga se pusti telefonirati. Bilo bi dobro da dijete ima povjerenja da ce se moci vratiti natrag, da se smanji njegov strah, da ga se zaista stavi u centar paznje.

Da zna da sad nece ostati bez onog roditelja na kog se navikao i koji mu je do sad bio stabilnost.

 

Zaista je vazno za dijete da ima odnos s ocem, ne samo kontakt, i da ga se ne boji. Tu vi mozete najvise pomoci, ali trebate se informirati o pravnoj suradnji s tom drugom drzavom.

 

No, ako je zaista dijete gledalo "pimpeke" kod oca, kako to da se nitko nije na to osvrnuo? Jeste li sigurni da je to netko registrirao i upitao oca o cemu se radi? Dobro je u toj cijeloj prici da vam je dijete desetogodisnjak koji se zna izrazavati i uskoro ce se znati i sam obraniti...

Ali u tome mu se mora pomoci. Ne dozvolite da bitne stvari promaknu jer ste ostavili dojam histericne babe...

Vi, primjerice, samo o tom aspektu mozete napisati prigovor - PISMENI - tom centru za vjestacenje i traziti da se ocituju o tome. Da li su registrirali da je dijete bilo izlozeno erotskim sadrzajima i sto kane poduzeti?

 

U procesu pripreme stalnih susreta s ocem suradjujte - pa cete imati vise sansi da zastitite dijete...

 

Ali znajte da neki-tamo-psiholog nema pojma kako izgleda pravno vracanje djeteta koje je nestalo u pravnoj proceduri u nekoj drugoj zemlji!

 

A tko vas je to tako plasio da vam niti Bog nece pomoci za pobijanje vjestacenja te institucije - sto oni imaju neku Specijalnu Privatnu Bozju Citabu uokvirenu i izvjesenu na oglasnoj ploci?

 

Treba vam olovka i papir i sustavno reagiranje na svaki njihov propust i drugi dokazi drugih vjestaka, psihologa, svjedoka...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijepi pozdrav!

 

Drago mi je da ste napisala to što ste napisali,istina je da sam ostavila dojam histerične babe,ali nažalost živimo u takvom društvu koje si uzima nešto za pravo mada nema to pravo.Mene je napao sam psihijatar te poliklinike i rekao da nema boga koji će njegovo vještačenje pobiti u Hr,i sve one druge riječi.Želim reči da je ta poliklinika non stop na televiziji sva moguča priznanja je dobila ,non stop je pod reflektorima.Oni koji to gledaju sastrane misle kako je lijepo da i mi imamo takvu ustanovu.A kada dojdete tamo može dijete pričati o pimpekima ali tati se nije postavilo pitanje nikakvo u vezi toga ,niti upozorenje apsolutno ništa...Ok ja sutra imam termin kod svog odvjetnika i napraviti čemo kaznenu prijavu.Odvesti ću dijete tati u Sloveniju i platiti ću si smještaj i to sam si već izorganizirala .A sada si postavljam pitanje,što ako mu oduzme mobitel ,što ako ga ne bude htio u nedelju predati?

Hoće li njihova polivcija izači na uviđaj kad ih pozovem itd.Nadam se da če taj vikend proči ok,nije bitno dali če pojesti više čokolade ili če provesti više vremena pred televizorom ,smatram da je bitno da mu bude lijepo i ok

.Mada mi se svidja što ste napisala i vrlo sam Vam zahvalna.Znam da moram suradivati i znam da dijete mora imati kontakte s ocem ,,ali ja sam tamo ipak u drugoj državi ,neznam više što bi rekla.Ali znam naše pravosudje i sve ovo što se zbiva nema zdrave logike ,lijepi pozdrav svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadam se da imate neku dokumentaciju o tome da je dijete prijavljeno na istoj adresi kao i vi, da vam ga je vec netko povjerio? Imate li neku sudsku odluku o tome?

Ponesite sa sobom dokumentaciju - u slucaju da vam zatreba bolje da je imate sa sobom.

Ako nemate nikakv pravno valjan dokument (i o tome da dijete zaista zivi s vama sve te godine), ne mogu nista savjetovati jer ne poznajem slovensko zakonodavstvo u toj materiji. Ono naime, zavisi od bilateralnih sporazuma koje HR potpisuje i sa EU i sa svakom zemljom pojedinacno. Slovenija je blizu...

No, primjerice, da dijete ide u Njemacku ili USA bilo bi od iznimne vaznosti da imate pravno valjanu odluku kojom se vama dijete povjerava.

Postoje brojni slucajevi u kojima je onaj drugi roditelj kod kojeg je dijete bilo "samo" u posjeti - zadrzao dijete, pa je onda onaj s kojim je stalno zivio morao traziti dozvolu posjecivanja djeteta od vlasti zemlje u kojoj je dijete zadrzano. Zamislite koliki su troskovi takovih pravnih postupaka... a koliko vremena tek za to treba...

 

Stoga inzistiram na cinjenici vase informiranosti a ne pravne upucenosti psihijatra, socijalnih radnika, itd...

Pa cak i odvjetnika - provjerite s vasim odvjetnikom da li je on upucen i s njim razradite i dobar i los scenarij razvoja dogadjaja...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mayyya a zašto se pismeno ne obratiš ministarstvu (zdravstva na rad klinike-socijalne skrbi na rad centra),pravobraniteljici za dijecu i prigovoriš radu centra ko i klinike.

oni krše tvoja ustavna prava i vrše prisilu nad tobom

pismeno i sa povratnicom .

zbog čega imaš prijavljeno dijete na svoju putovnicu.

nedostatak putovnice bio bi razlog nemogučnosti odlaska izvan Hrvatske.

niko te nesmije natjerati da vadiš putovnicu ako nečeš.

ako otac hoče vidjeti dijete neka se on izlaše trošku pa dođe u hrvatsku.

imaš dovoljno troška kod uzdržavanja dijeteta a još se izlagati večem trošku zbog nečijeg hira.

da on snosi trošak bilo bi ispravno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Mayyya, iz vašeg posta se može iščitati svašta. Kako ste uspjeli djetetu bez suglasnosti oca promijeniti prezime? Tko vam je pomogao u toj nezakonitoj radnji, jer sumnjam da ste za to dobili suglasnost oca? Vidim da godinama spriječavate kontakte djeteta s ocem kao i boravak kod oca. Zašto dijete ne noći kod oca? Vidim i da ste pribjegli klasičnoj lažnoj optužbi za seksualno zlostavljanje djeteta. Da za nju ima ikakvih dokaza otac bi već davno bio u zatvoru i imao zabranu pristupa. Zašto bi se ocu postavljalo pitanje o pimpekima? Dijete je s vama, pa to vi trebate objasniti. 'Ok ja sutra imam termin kod svog odvjetnika i napraviti čemo kaznenu prijavu.Odvesti ću dijete tati u Sloveniju...' Pa nećete valjda voditi dijete tati ako imate dokaza za kaznenu prijavu za seksualno zlostavljanje djeteta? Što to znači?

 

Jeste li razmišljali o tome koliko štete nanosite svojem djetetu ovakvim postupanjem? Da, mislim da biste za to trebali kazneno odgovarati. Nadam se da vam otac neće progledati kroz prste kao što, izgleda, to čini već godinama i da će vas prijaviti Državnom odvjetnišvu za više kaznenih djela - spriječavanje kontakata, lažne optužbe itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ovo sam teka sada vidjela,pa ću vrlo rado odgovoriti,glede mijenjaja prezimena,otac je na czs izjavio da ukoliko ostanemo živjeti u hr ,odriče se dijeteta,nakon par godina sam promijenila prezime u svoje ,zakonito jer je otac slo.dr pa se tada u tom slučaju službeno ne pita,mada sam ga ja pitala nije odgovorio a i nije dolazio na kontakte sa dijetetom.Što se tiče pimpeka ,ja za to nema dokaze osim djetetove izjave koju je dijete reklo pred njim a ovaj se nije branio.Po vama bi ja morala ovca pozivati svaki mjesec i pitati odnosno moliti da dojde vidjeti sina,dA ,da smo se lijepo razišli,ali pošto nas je otac u sloveniji držao u zatočeništvu bez dokumenata i bez prijave ,pobjegli smo od njega ,kada njega nije bilo doma ,bez dokumenata preko granice,jer nam je dotični dokumene pocijepao.Imate li još koje pitanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mayyya, smatram da za slucaj svojeg djeteta trebate zainteresirati sve javne institucije u RH kako biste stavili u kontekst pritisak koji na vas radi ustanova zaduzena (SAMO!)za ekspertizu.

Takodjer podnijeti svu mogucu dokumentaciju o prisilnom zadrzavanju vas i djeteta.

 

O potrebi odnosa izmedju djeteta i oca dosta je receno, ako otac nije opasan po tjelesno i psihicko zdravlje djeteta.

 

No, cini se iz vaseg primjera da biste vi bili problematicna majka ako ne biste nasttojali zastiti dijete od zrakopraznog pravnog prostora u koji bi moglo upasti dijete, ako biste ga povjerili gore opisanom ocu a BEZ pravnih garancija i adekvatnih mjera zastite.

 

Nastojte izaci iz defenzivne situacije, i preuzmite aktivniju ulogu. Ako se samo branite od njegovih optuzbi - vrijeme prolazi a vi svoje dijete niste zaista pravno zastitili.

 

Dobra stvar u svemu tome, jest da je dijete dovoljno veliko pa nece nestati. Ali je jos uvijek dovoljno maleno da ne moze pruziti fizicki otpor ako ga netko zeli zatocenog drzati u nekom prostoru. Ne mora on u podrumu ostati pet godina, dovoljan je jedan dan pa da ostane trauma za cijeli zivot!

 

Potpuno se slazem sa bovu kad primjecuje da bi otac ipak trebao dolazi u RH vidjati dijete, ako zeli stvorit neki kontakt s njim. Zar je ocu zabranjen dolzak u RH? I to sto ne dolazi je indikativno.

 

Jeste li o postupanju tog centra zaduzenog za vjestacenje obavijestili pravobraniteljicu?

 

Znam da je i Hrvatski Helsinski Odbor u jednom slicnom slucaju bio spreman pomoci.

 

Nemojte cekati da vas slucaj zavrsi na stranicama zute stampe.

 

Otvoreno se usprotivite odlasku djeteta kod oca, bez odredjenog nadzora susreta nadlezne socijalne ustanove.

 

Procitajte u Vijestima na Legalisu da je prije mjesec dana postignut dogovor na razini EU o postupanjima u prekogranicnim razvodima brakova i posljedicama koje iz toga prizlaze za djecu.

To je ozbiljan predmet sukoba cak i na razini zakonodavstava razlicitih zemalja.

Sto je sa slovenskim zakonodavstvo u vasem slucaju (?).

 

Negdje je netko tu u Obiteljsko prekopirao dopis koji je dobio iz ureda pravobraniteljica u kojem se tocno navodi koji je sustav na snazi kad su roditelji i dijete razlicitih drzavljanstava. Pronadjite to i procitajte.

 

Svakako biste trebali poduzeti korake i pred slovenskim centrom za socijalnu skrb. Objasniti vas slucaj, najaviti da je moguce da dijete ide u posjet ocu, i pitati da li je moguce da se oni obavezu da ce vrsi nadzor. I sto je potrebno poduzeti da se oni obvezu da to provode.

 

Sve sto je gore sugerirano pismeno. Svakako se obratiti Ministarstvu zdravstva za kontrolu rada te ustanove koja vam radi vjestacenje. Objasniti u tom pismu da vas tjeraju da dadete dijete covjeku koji vas je oboje drzao u zatocenistvu!!!

 

Budite sigurni da ce se poceti ozbiljnije gledati na roditelje koji djeci pokazuju porografske sadrzaje pogotovo u sadasnjem kontekstu jos jednog sokantnog otkrica u slo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na savjetima,koji će mi dobro doći.A g.tata nema nikakve zabrane u Hr,ne dolazi vidjeti sina ali zato dolazi na dogovore sa svojim odvjetnikom i to redovno.To znam i nikada kada je u našem gradu nije nazvao ili rekao da je tu ,dali se može nači sa sinom.Toliko o očinskoj ljubavi koje naše pravosudje baš i ne zanima.Oni donose svoje odluke i time se smatra slučaj završen a gdje je djetetov interes?Istina je da bi ja bila jako problematična majka ,da se ne borim sve te godine za dijete.Smatram to svojom dužnošču...ali nebi više o tome.Svima se zahvaljujem i sve lijepo pozdravljam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Huh..strasna prica...ali moram priznat da sam dozivio da nase se pravosudje socijalne sluzbe i doktori (psihijatrica kod koje se moj otac lijeci) prema zrtvi ponasaju kao prema agresoru...kad je moja mama rekla tatinoj psihijatrici da je ovaj agresivan, ona joj je rekla da mora izbarati izmedju mene i tate na sto je moja mama dozivila sok. Na sudu su ju tretirali ko lazljivicu kad ga je sudila za nasilje (davio ju je i prijetio da ce ju ubit) i rekli da je to iscenirala zbog stana...manje vise se zrtvu tretira kao kad je cura sama kriva za silovanje jer je provocirala...dakle frustracija nasim sluzbama mi je jasna...! za pravni dio ove price ne znam...i ja zapravo tu dolazim ps savjete...good luck!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijepi pozdrav svima,slažem se u potpunosti sa legalnim,da se ustanove ,liječnici i dr.prema žrtvi ponašaju agresivno i nju napadaju,a pred agresoru vrlo fino i sve u rukavicama.Predpostavljam da je to tako zato što se njih boje a ovi drugi koji su zapravo žrtve,ti ionako nam nemogu ništa a mi smo ovdije zakon.Nažalost je to tako ,što naravno nije u redu ali ....možda se to i promijeni.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mayyya, puno ste savjeta dobili na legalisu. Nisam u kompetenciji davati vam stručne savjete po ovoj vašoj muci, ali ono što vam želim reći jeste da se maksimalno angažirate da po svim ovim savjetima poduzmete sve korake u svrhu zaštite prava i interesa vašeg djeteta pa i sebe. Znate i nad bogićima ima Bog. Znam da u institucijama postoje frustracije pojedinaca, ali isto tako znam da nitko od njih i takvih nije nezamjenjiv i nedodirljiv. Po meni je tu mnogo zakazao vaš odvjetnik, pa ako je tome tako znajte nije jedini i on se može promijeniti. Klinika se može promjeniti,socijalni radnik se može zamijeniti, može se tražiti izuzeće suca i suda, može se puno, puno toga. Savjetujem, ne riskirajte i ne vodite dijete u SLO, izgubite jučer putovnicu a dijete ne može preko granice bez dokumenta, sve napravite prije uz sve savjete koje ste dobili ovdje, prije nego budete sigurni da dijete možete pustiti preko "meje". Dječja pravobraniteljica, drugi vještaci i td. itd. pismena ovjerena, na kraju sve, ali baš sve poduzmite za zaštitu prava i interesa prvenstveno djeteta a onda i sebe. Upornošću i stalnim djelovanjem prema institucijama natjerajte ih na pravedne i pravilne postupke a vi to možete i morate. Imate moju podršku da ustrajete i budete uporni. A ako je ocu do susreta s djetetom toliko stalo dok vi ne obavite ove mnoge radnje, pozovite ga na druženje i boravak s djetetom kod sebe koliko vremena hoće. Dan,dva,pet i još mu omogućite da i prespava ako traži. Nemojte samo malodušno se žaliti na institucije takve kakve jesu što manje-više svi znamo, ali ih moramo svi i pojedinačno nastojati mijenjati u pozitivno radi naših sutra. Ustrajte i borite se!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala,logika,dobila sam mnogo savjeta i vrlo sam zahvalna zbog toga,vjerujte da ću sve napraviti i zaštiti svoje dijete kao što sam i dosad činila.Znam da se nalazim u vrlo teškoj poziciji ali nema mi druge nego raditi na svom problemu,moje dijete ima deset i pol godina i nadam se da če se pozvati na sud i izjasniti na sudu zašto ne želi iči svom tati.A što se tiče njegovog tate on u našem gradu ima gdje prepavati i kod koga biti.Ali ne pomaže on hoče pod svaku cijenu da se susreti odvijaju isključivo kod njega u slo. Ne pristaje na ništa drugo-nema kompromisa.Primjer-dijete ima treninge svaki vikend,rekla sam da se dogovorima da on prespava u našem gradu i neka ga vodi na treninge i neka bude s njime nakon treninga.Njegov odgovor je bio upisati ču ga u isti takav sport u sloveniji,pa če dva vikenda trenirati ovdije a dva u slo.Smiješno ali istovremeno i žalostno.Ja znam da se na sudu svaša čuje ali nisu rekli da se to ne može,koja je to trauma za dijete ,trenirati u dva kluba u dvije države.To je samo jedan od mogučih njegovih odgovora,.Sada ču Vas sve polako pozdraviti,jer sam već polako umorna od svega toga.Ali svejedno hvala vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija