Jump to content

VANKNJIŽNI VLASNIK I OVRHA


anonimno

Preporučene objave

bitno je samo ono što je upisano u z.k. ako postoji razlika između z.k. i katastra relevantno je ono iz z.k.

kod podnošenja prijedloga za ovrhu na nekretnini ovrhovoditelj je dužan podnijeti izvadak iz z.k. kao dokaz vlasništva ovršenika.

a ako je pravo vlasništva upisano na drugu osobu, a ne ovršenika tada je potrebno podnijeti ispravu podobnu za upis ovršenikova prava, kao kupoprodajni ugovor, darovni ili sl.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja imam u rukama samo posjedovni list gdje jeon prikazan kao korisnik u 1/6 dijela zajedno sa braćom.

Isto tako, na istom sudu, postoji trag da je 1998. godine prodao /svom nećaku/ neke nekretnine, pa o tome ima traga i u Poreznoj upravi gdje imaju podatak o plaćenom porezu, ali mi nisu mogli dati taj ugovor koji bi mi mogao koristiti ...

Nadalje opet na istom sudu, 12.05.2005. godine, taj se ugovor raskida čime se prijeporna nekretnina vraća u posjed /mom dužniku/.

Da li, ukoliko pokrenem ovršni postupak - a moram čim prije jer je presuda zbog koje ovo radim postala pravomoćna i ovršna 11. studenog 1995. /sada 10 godina/, da li sud može doći do takvog darovnog ugovora kod suda koji radi u istom sudu, kako bi se moglo dokazati da dužnik ima nekretnine i da sa njima uredno manipulira, a da pri tome ne želi plaćati dosudjeni doprinos za dijete koji je dug star koliko i ova presuda koju navodim??

Isto tako, da li se kod ovakve ovrhe uzimaju u obzir i kamate? To pitam jer u kaznenom postupku protiv njega, sudac je uzeo u obzir samo glavnicu ??

Hvala svima koji mi odgovore - HITNO MI JE - u studenom mi propada - zastarijeva presuda. Molim Vas pomozite mi savjetom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija