Jump to content

otvaranje ribarskog obrta


monika28

Preporučene objave

Za otvaranje ribarskog obrta potrebno je da imate svjedodžbu završene srednje škole,potvrdu o nekažnjavanju općinskog suda i odete u Ured državne uprave u Vašem mjestu gdje ćete podnijeti zahtjev za otvaranje obrta na NKD šifre:03.11.morski ribolov ili 03.12.slatkovodni ribolov.Otvaranje obrta,izdavanje obrtnice plaća se u iznosu 250-500 kn (ovisno o županiji,tj.pripadate li PPDS-u ili ne)+ 40-70 kn državnih biljega.

To je početak.Po izdavanju obrtnice i Rješenja,morate napraviti pečat,otvoriti žiro račun,prijaviti se poreznoj upravi u sustav poreznih obveznika,prijaviti se na mirovinsko i zdravstveno...i raditi.

Pazite,kada otvarate obrt možete tražiti datum početka poslovanja ili ne.Ukoliko otvorite obrt bez datuma početka imate godinu dana za registriranje početka poslovanja nakon čega Vam se obrt briše iz Obrtnog registra.U tom periodu nemate nikakvih poreznih davanja osim plaćanja članarine Hrvatskoj obrtničkoj komori (oko 300,00 kn kvartalno).Ako otvorite obrt sa datumom početka odmah Vam starta i obveza plaćanja obrtničkih doprinosa (mirovinsko,zdravstveno,ozljede na radu),u iznosu oko 1.600,00 kn mjesečno.

 

Kao obrtnik početnik teško da možete ostvariti nekakve povlastice,kredite,subvencije ali gorivo možete dobiti jeftinije temeljem obavljanja ribarske djelatnosti.Tražite u Uredu državne uprave karton za plavi dizel, za obavljanje navedene djelatnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

naravno da može, jer je pravilnikom o povlaštenim obrtima ( u koje spada i ribolov ) propisano da morate biti stručno osposobljeni u zanimanju morski/slatkovodni ribar :-)

 

ali, isto tako morate, nakon upisa u obrtni registar novog obrta bez početka rada, ishoditi povlasticu za ribolov, pa tek onda aktivirati poslovanje obrta upisom dana početka rada ( a unutar 1 godine od dana upisa bez početka rada )

više o tome možete naći na linku:

http://www.mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=8

 

izgleda da ne možete vjerovati svim navodima koji se javljaju ovdje, jer ovo što je 2008.g. navela ultra nije nikada bilo propisano :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija