Jump to content

Otac misli izbaciti punoljetnu kćer iz stana


mariano

Preporučene objave

Dakle, kao što sam naslov teme kaže, otac namjerava izbaciti svoju punoljetnu kćer iz stana. E sad, mene zanima kako se kćer može usprotiviti tome, da li za izbacivanje trebaju postojati određeni razlozi... ne znam gdje da gledam pa ako može mala pomoć.

 

Uglavnom, zanima me kako se kćer može obraniti od očeve namjere?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, cura je punoljetna dakle i njezino pravo da stanuje u tome stanu je ograniceno.

Kao drugo, ukoliko studira, otac je mora uzdrzavati, ukoliko je tek zavrsila skolu ima pravo godinu dana od zavrsetka da je se uzdrzaje ukoliko ne moze naci posao.

Ako ni jedno ni drugo nije slucaj jedino mi pada na pamet sljedece:

Kad je izbaci moze podignuti posjedovnu tuzbu, odmah na prvom rocistu ce se odrediti privremeno rjesenje da je otac mora ponovo pustiti u stan. Onda ona ima par mjeseci dok otac pokrene vlasnicki spor i opet nju izbaci.

 

Ako malo detaljnije opisete situaciju mozda mi padne jos nesto na pamet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako...ja imam situaciju gdje je stan 50/50 iymedju oca i majke. Ja sam punoljetan. Otac je svojim divljanjem izbacio majku a meni je bilo neizdrzivo pa sam otisao i ja. Na srecu, kad mene baca van iz stana kad posjetim, onda kazem da sam u maminom dijelu (stan je podjeljen na idealnu polovicu)...tako da mi ne moze nista....kcer se mozda moze na to vaditi. Ako je 100 posto vlasnistvo oca, ne vidim nacin. U mom slucaju je otac razbijao, tukao mamu, prijetio ubojstvom i pokusao ubojstvom i sve to je bilo bez odgovora policije, sudstva, psihijatara kod kojih se lijeci...tako da moja vjera u zakon koji je divno napisan vise ne postoji kada dodje do provedbe toga....sretno..!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro pitanje od zoki2. Zašto je hoće izbaciti? Ako je neki zlostavljač, apeliram na upornost, ustrajnost, strpljenje i borbenost, zlostavljača po svakom osnovu zakonskom i putem institucija spriječiti, zaustaviti ili čak izbaciti kao takvog ako je moguće iz vlastitog stana. Ali što ako tome nije tako, već je kćer recimo "krivac" tj. nedostojna očeva krova? Poštovani zzz_zzz je već napisao što može biti. Ovo pišem i pitam i kao dijete i kao roditelj, niste naveli malo više o razlozima i situaciji.No valjda vam je iz ovih odgovora nešto jasnije. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani legalni, ne puštajte se, ne odustajte, budite uporni i zaustavite tog zlostavljača, kako zbog vas tako još više zbog vaše majke. Ima načina, ima mogućnosti, ima zakonskog osnova, samo trebate biti uporni, strpljivi, dosljedni, boriti se i ne oduststi nikako. Zlostavljačima je mjesto tamo gdje neće moći nikoga zlostavljati. Nemojte biti malodušni, znam da sve ne štima što se tiče institucija u državi ovoj, ali natjerajte ih da nešto poduzmu. Možete vi to samo ako hoćete i ako ste uporni. I dijete sam i roditelj sam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala na potpori "logika"...nakon svih odgovora i citanja drugih slucajeva koji su rijeseni, puno je bolje i vedrije...mislim da smo polako na izlazu...objavit cu kad bude jer zelim da i drugi vide rjesenja..meni su ove teme jako puno pomogle....pozdrav...svidja mi se ovo "dijete sam i roditelj"...lijepo napisano...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija