Jump to content

investitor novogradnje i kupac


darima01

Preporučene objave

Poštovani!

 

Kupili smo stan ključ u ruke preko agencije napravili predugovor sad kad su stigli svi papiri za taj stan trebamo krenuti u realizaciju kredita, dali smo kaparu 20% cijene nekretnine još 01.04. 2008. papiri su sada tek gotovi mada po predugovoru smo trebali useliti 01.10 2008.god. imamo i anex ugovora zbog papira tj.uporabne produžili do 20.01 2009. medutim investitor sada hoće da mu uplatimo ostatak novca na račun ali nije nam u stan još uvijek stavio unutarnju stolariju i priključak struje ,traži od nas prvo uplatu pa će on onda dovršiti taj dio koji je ostao od radova. Zanima me dali je to po zakonu moguće tako riješavati i prodavati stanove. Molim za savjet.

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što možete poduzeti umnogome ovisi o tome što je u ugovoru koji ste potpisali. Vjerojatno ga je sastavljao prodavatelj, pa mnogo toga nije povoljno za Vas.

 

U svakom slučaju ne dajte novac dok Vam izvođač ne zajamči izvedbu radova.

 

Ako je objekat uknjižen u gruntovnici, upišite zabilježbu svog predugovora da izvođač ne proda nekom drugom.

 

Obzirom na situaciju na tržištu nekretnina, investitor Vas ne bi trebao ucjenjivati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u predugovoru stoji da nam mora dati ključ u ruke najkasnije do 20.02. ali isto tako stoji da ce naša banka njegovoj banci isplatiti iznos do 20.02.2009. bojimo se da ćemo dati novac a ne dobit struju i unutarnju stolariju,kako i na koji se način možemo zaštitit od toga.

preddugovor je sastavila agencija,problem je što investitor krši ugovor već 3-put,naime prvo smo potpisali anex zbog uporabne dozvole jer se na nju dugo čeka,pa ponovno zbog čekanja na etaziranje i vlasnički i sad kad smo sve priveli kraju i ostalo je još da se realizira kredit u banci sad investitor odgađa te završne radove dok ne vidi novac na svom racunu ali napominjem zgrada je trebala biti završena još 01.10.2008.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je kredit hipotekom vezan samo uz taj stan ili ste dali neku drugu nekretninu pod hipoteku?

Naime, banka se ne može uknjižiti dok stan (zgrada) nema uporabnu, pa neće ni 'pustiti' novac, ako hipoteka ide na stan.

 

Doznajte tko su drugo kupci stanova, pa se udružite, zajedno ćete se lakše izboriti.Razmislite o zajedničkom angažiranju odvjetnika.

Banku pismenim putem izvjestite o situaciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hipoteka će ići na taj stan zato smo i čekali uporabnu i vlasnički list ,on je sada ishodovao uporabnu i vlasnički i sada s tom papirologijom idemo u banku podnjeti zahtjev za stambeni kredit.Zanima me dali mi možemo zaustavit isplatu na njegov račun ako nam on ne završi sve te radove do dogovorenog datuma?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija