Jump to content

H I T N O - Pomoć


nickname

Preporučene objave

Prije dva dana mi je poplavio stan koji sam naslijedio. Inače u istome nitko ne živi već 3 mjeseca, te sam ja zatvorio ventil u stanu od gradskog vodovoda da se voda ne smrzne u cijevima. No, kako je glavni ventil za cijelu zgradu samo jedan (inače ima 4 stana), glavni ventil nisam mogao zatvoriti (nalazi se oko 50-100 metara od zgrade) jer ostali susjedi nebi imali vode. Kod glavnog ventila za stan (u stanu), nalazi mi se vodomjerni sat, koji je preuzeo Komunalac prije 1,5 godina. Taj sat se je poradi zaleđivanja cijevi od vode, te sada nakon opuštanja hladnoće, od pritiska vode se raspao, te mi je voda poplavila stan.Šteta je u podovima i vlagi stana. Inače je zgrada stara oko 50 godina, te je u vlasništvu drvnog kombinata-tj. pričuva se plaća kombinatu (i oni se trebaju brinuti o zgradi), a stan je kupljen prije 15 godina. Kako se ispod stana nalazi trgovina od drvnog kombinata sa artiklima koji su također povukli vlagu, mjerodavni u drvnom kombinatu su mi rekli da će ovih dana doći netko iz Croatia osiguranja da vidi njihovu trgovinu te utvri štetu, a da će pogledati i moj stan. Sada me zanima, što ja mogu zahtjevati od osiguravajućeg društva te drvnog kombinata kojem se plaća pričuva, jer i ja imam dosta veliku štetu u stanu. :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno je da će vještačenje ustanoviti da ste Vi krivac za štetu, jer ste trebali brinuti o tome da cijevi u Vašem stanu ne smrznu. Trebali ste održavati temperaturu u stanu iznad točke smrzavanja, ili zatvoriti ventil i ispustiti vodu iz cijevi.

Kako je susjedima šteta došla iz Vašeg stana, i Vašom krivnjom, mogli bi Vas tužiti za naknadu štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Voda u stanu je zatvorena, ispuštena, a to što je ventil glavni za stan u kupaonici, nije moje problem. Glavni ventil za stanove je u dvorištu, oko 100 m od zgrade, i pod ključem koji ja nemam, te je samo jedan ventil za sve stanove. Znači, voda je došlo do mog glavnog ventila,gdje nije mogla ući u cijevi stana, nakon čega je poradi vremenskih utjecaja, pukao vodomjer i cijev, te je došlo do izlijevanja vode.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija