Jump to content

novi pokušaj


anonimno

Preporučene objave

Budući da je ona tema djelomično zključena, selim upit pod novu temu i ponavljam molbu za odgovor. "Molim lijepo, Bambi, ako znate odgovor na ovo. Radim već 12 godina u državnoj službi kao adm. referent-sudski zapisničar. Položila sam državni stručni ispit za to područje. Ove godine završila sam višu upravnu školu pa me zanima mogu li i pod kojim uvjetima polagati dsi za višu ss, moram li polagati sve ili ga samo "dopuniti", uvažava li mi se staž u sss, moram li u višoj opet početi kao vježbenik????? I dalje radim isti posao, ali bi mi dsi u višoj puno značio zbog napredovanja pa molim odgovor jer sam zbunjena. "Zahvaljujem!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema Zakonu o državnim službenicima i namještenicima morate odraditi vježbenički staž (tako je po propisima, ali o tom-potom da li se svi pridržavaju propisa). Vježbenički staž za višu stručnu spremu traje 14 mjeseci, polaganju ispita možete pristupiti nakon 12 mjeseci.

 

Nakon odrađenog vježbeničkog staža dužni ste položiti državni stručni ispit u cjelosti, dakle i opći i posebni dio jer se zahtjeva različiti stupanj znanja za pojedini stupanj stručne spreme.

 

Molim jednu informaciju (nevezano za vaše pitanje), koje ste godine polagali ispit za srednju stručnu spremu i u kojem tijelu?

 

Pitanje nisam vidjela do sada

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

budući da ste položili u Mpravosuđa, predlažem da se njima obratite. Moguće da oni nešto uzimaju od srednje stručne spreme (iako to nije po ZDSN-u).

 

Ja sam vam rekla kako je to regulirano Zakonom o državnim službenicima i namještenicima. Osobe koje polažu ispit u SDU moraju polagati cijeli ispit bez ikakve razlike ako imaju već položen za srednju spremu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija